En Kick-off som skapar drömmar

[ingress]En Kick-off som skapar drömmar och inte minst möjligheter. TBS Malmös mentorsprogram för 2015/2016 fick en sprakande inledning.[/ingress]

Mentorsprogrammet i Malmö vänder sig till skolans årskurs 2-elever där inriktningen är att sammanföra ”vuxna” förebilder som får dela med sig av sina tankar och erfarenheter till eleverna.

Programmet är öppet att söka för elever från samtliga program och pågår under ett år och slutar strax innan studenten.I onsdags öppnades ”portarna” till årets mentorsträffar med inte mindre än 80 (!) deltagare, fördelade på 40 adepter och 40 mentorer.

Under året kommer elever och mentorer att träffas vid minst fem tillfällen med personliga möten kryddat med inspirationsföreläsningar vid varje tillfälle. Skaran av föreläsarna för mentorsprogrammet går inte heller av för hackor och musklar ett startfält där Mie Jernbeck, vd för Mentor International, inledde.

Sedan kommer Pontus Bodelsson, nybliven vd för HD-Sydsvenskan följt av Hamdija Jusufagic, vd och grundare av System Verification som också utsågs till årets företagare 2012 och 2013 samt Anna Ugander, ledarskapsföreläsare och tidigare Gladiator i TV 4. Dirigenten i Lundalands Filharmoniska orkester Kristofer Wåhlander kommer också dela med sig av sina tankar innan mentorsprogrammet går i ”mål” med en överraskning som föreläsare.