En drömresa och ett stjärnmöte med stort M

[ingress]På Thoren Business School vill att du som elev ska förverkliga dina drömmar och idéer. Vi vill utveckla din företagsamhet och kreativitet så att du får ökat självförtroende, självinsikt och en förmåga att hitta kraften i dig själv. Vårt mål är att du ska överträffa dina egna förväntningar och ibland göra små mirakel.[/ingress]

TBS-eleven Filippa Möörk fick uppleva en magisk dag med Annika Sörenstam.golf2

– Fantastiskt spännande och lärorikt, berättar den svenska juniorlandslagstjejen.

17-åriga Möörk läser ekonomiprogrammet på Thoren Business School Karlstad och hyllar utbildningen och inte minst sin mentor Beate Lange och sina övriga lärare.

– Jag trivs jättebra med utbildningen och skolan och alla stöttar mig och hjälper mig när jag är på träningar och tävlingar, säger hon.

Mötet med en golfhistoriens största profiler Annika Sörenstam var en del i det stipendium som Filippa spelade till sig efter fjolårssäsongens prestationer. Dagen i Orlando skapade insikt, men också förståelse och en insyn i en före detta superstjärnas mentala förmåga.

Sörenstams meritlista är oöverträffad. Åtta Major- och Europatoursegrar, 13 titlar på LPGA-touren, tre segrar i prestigestinna US Womens´Open och en titel i British Open är bara ett axplock av en karriär som totalt i slutändan inbringade 86 segrar för Sörenstam. Lägg därtill Jerringpriset 2003 och Svensk Dagbladets bragdmedalj 1995 så förstår vi att hon för evigt är inristad i historieböckerna.

Filippa Möörk njöt av varje sekund med legendaren.

 

– Hon delade med sig av sina erfarenheter och sina upplevelser, sedan fick vi möjlighet att få träna med henne i olika situationer där hon delade med sig av sina tankar och idéer, ja, det kändes hur stort som helst, skrattar Möörk innan hon tystnar och blir eftertänksam för en kort sekund.

– Det var hur coolt som helst, snacka om att få inspiration i sin egen karriär. Inte minst hennes förmåga att kunna slå av och på hjärnan i spelet. Hon lärde mig två aspekter av spelet; en där du måste tänka och en där du bara spelar på utan att tänka, berättar Möörk och bjuder också en anekdot från mötet.

– Hon berättade att hon som liten brukade slå ett par extra slag för att hon inte ville vinna och hålla tacktal. Det är ganska häftigt när man tänker på hur hennes karriär utvecklade sig.

 image1

TBS-eleven tillhör nästa generations svenska golfstjärnor och under den här säsongen har hon bland annat spelat till sig ett JVM-silver i lag i Toronto plus ett lag-EM-brons i Slovakien i somras.

Hon plockade dessutom hem Skandias elit-tour den här säsongen.

Sunne-tjejen har en klar och tydlig målbild.

– Målsättningen är ingen annan än att kunna leva på golfen i framtiden. Jag håller gärna tacktal många gånger efter mina segrar, säger hon.

 

Vi önskar Filippa stort lycka till!

golf