Elsas väg mot juristyrket

Elsa Wislander har siktet inställt på juristyrket. Under sin utbildning på Thoren Business School Stockholm gjorde hon sin APL på en juristbyrå som erbjöd heenne extrajobb medan hon fortfarande studerade. Nu har hon börjat på juristprogrammet.
Hur förberedde Thoren Business School dig för livet efter studenten?
– Thoren förberedde mig genom att ha ett lite högre tempo på studierna, vilket jag kan dra nytta av på juristprogrammet då studierna där är rätt så krävande. En av mina APL-platser var på en advokatfirma i Stockholm som då tillhörde en serie kontor runtom i Sverige. Ett av dessa kontor ligger i Uppsala och står universitetet nära med samarbeten och möjligheter för studenterna, genom praktiken på TBS har jag redan en koppling till den firman vilket är en trygghet när allt annat ändå är såpass nytt.
Vad var det bästa med att gå på TBS?
– Det bästa med TBS var ändå lärarna för mig. Jag fick stöttning och stöd från många av mina lärare och de pushade mig till att göra mitt bästa, vilket också gav mig möjligheten att komma in på den utbildning på det universitet som jag
Var ser du dig själv om 10 år?
– Förhoppningsvis med en juristexamen och ett antal resor till platser jag vill se bakom mig. Jag hoppas att jag hittat vilken gren av juridik som passar mig allra bäst och som jag brinner för lite extra.
Vad är ditt tips till elever som ska börja gymnasiet?
– Låt ingen annan påverka ditt val, gör ditt eget val. Det valet borde vara det som känns rätt i hjärtat. Jag skulle också säga att det är bra att bestämma sig för vad man vill få ut av sin gymnasietid. Sen behöver inte de målen nödvändigtvis vara att gå ut med högsta betyg, men vill man komma in på en viss utbildning i framtiden kan det vara skönt att veta vilken nivå man ska ligga på så man inte inser det försent. Vilket ens SYV och lärare kan hjälpa till med. Men mitt främsta tips måste ändå vara att göra det som känns rätt, då kan man få ut precis det man vill bara man bestämmer sig.