Elias och Mousa får redan testa på sina drömjobb

Förstaårseleverna Elias och Mousa på Thoren Business School Solna har redan haft APL inom sina drömbranscher. I en ny video berättar de om handelsprogrammet.
– Man blir en kompetent säljare redan innan studenten, säger de i videon.

Elias och Mousa går första året på handelsprogrammet på Thoren Business School Solna. Elias drömmer om att bli mäklare och Mousa om att bli bilsäljare. Handelsprogrammet har 22 veckor APL (arbetsförlagt lärande) fördelat på 3 år. Under 5 veckor har Elias och Mousa fått testa på sina drömyrken.

– Jag har gjort min APL på en mäklarfirma och fått se hela säljprocessen, berättar Elias som är mycket nöjd med att få lära sig praktiska kunskaper från det riktiga arbetslivet.

Mousa har fått praktisera på Volkswagen i Vällingby och Bromma. Där har han lärt sig att göra offerter, bygga digitala bilar och ta hand om kunder.

– Det är superbra och jag har lärt mig jättemycket, säger Mousa.

Eleverna tycker en stor fördel med Commerce program är att man får gedigna säljkunskaper redan från start. Programmet drillar eleverna i de olika säljfaserna och lär ut många praktiska knep.

– Det är bra att man får alla kunskaper som behövs för att kunna arbeta som säljare direkt efter studenten.

Spana in videon med Elias och Mousa här:

Om Affärsgymnasiet
Affärsgymnasiet utbildar framtidens stjärnor inom business. Här utvecklar eleverna sina kompetenser inom handel, ekonomi, kommunikation och ledarskap.

Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Affärsgymnasiet här.