Elevintervjuer – TBS Stockholm

Josefin Sölve

Varför valde du Thoren Business School?
– Jag valde TBS eftersom att idén med att komma i kontakt med näringslivet även på gymnasiet var intressant.

Vad är det bästa med skolan?
– Jag tycker att eleverna och lärarna är det bästa med skolan. Lärarna är behöriga och kunniga och eleverna bidrar alla till en god stämning på TBS.

Vad tycker du om lokalerna på skolan?
– Jag tycker att lokalerna är fräscha och jag gillar att vi pluggar i en kontorsmiljö då atmosfären blir mer seriös till skillnad från grundskolorna.

Vad gör du med på fritiden?
– Jag tränar gymnastik och tycker om att umgås med vänner och familj!

elevintervjuVilket ämne är din favorit?
– Jag tycker att pedagogiskt ledarskap är ett mycket intressant ämne då man får testa på ledarskap i praktiken. Vi har bland annat anordnat en friluftsdag för en mellanstadieskola och det var kul!

Izabella Sjöström

Vad har TBS gett dig som andra skolor inte skulle kunnat?
– TBS har gett mig en bred högskoleförberedande utbildning som har gjort mig redo för vidare studier samt förberett mig inför arbetslivet.

På TBS har ni APL. Vad för praktikplatser har du haft och vad har det gett dig för erfarenheter?
– Jag har gjort allt möjligt. Jag har jobbat i klädbutik, på restaurang och med marknadsföring. Det är det som är så bra med vår skola, man har chansen att testa på många olika yrken och det är du själv som väljer vad du vill göra.

Vad tycker du om dina lärare på skolan?
– Jag tycker att de lyckas upprätthålla både en professionell och en personlig nivå med oss elever vilket gör att jag kan få det stöd jag behöver samtidigt som mitt skolarbete tas på allvar.

Känner du att skolan upplevde till de förväntningar du hade när du gjorde ditt gymnasieval?
– Ja, det gjorde de verkligen. Det har varit tre väldigt bra år och jag har utvecklats mycket.