Elevintervjuer från TBS Malmö

[ingress]Snart tar 3:orna studenten och vi gick runt i korridorerna för att höra hur det känns![/ingress]

Klara Wallin, MP10Dklara

Hur känns det att ta studenten?
– Det känns jätteskönt, som en otrolig frihet.

Vad har du för planer efter studenten?
– Jag ska plugga utomlands i ett halvår, ska läsa engelska i USA. Till våren ska jag söka till läkare.

Hur har du märkt av Eurovision här i Malmö?
– Jag jobbar för Merchandising Crew och ska stå i garderoben och sköta försäljning av tröjor i Malmö Arena. Jobbet fick jag via mitt fotbollslag.

Samir Schouri, Management Fotbollsakademinsamir

Hur känns det att ta studenten?
– Jag har inte varit så på faktiskt, det har gått snabbt och vi har haft så mycket läxor så jag har glömt bort det. Vissa ser studenten som något stort, men jag tänker att det är examen från universitet som är viktigare. Jag är lite peppad ändå, nu när det närmar sig.

Vad ska du göra efter studenten?
– Plugga vidare direkt, något ingenjörsprogram. Jag har sökt lite överallt, det kanske blir i Lund eller Uppsala.

Hur har du märkt av Eurovision här i Malmö?
– Man märker av att det är bättre stämning. På väg hit ser man alla scenerna och så.

Johanna Harwigsson, Management MP10Djohanna

Hur känns det att ta studenten?
– Det känns helt otroligt skönt, det är väldigt efterlängtat.

Vad har du för planer efter studenten?
– Jag hade tänkt resa lite först och sedan ta mitt körkort, eventuellt jobba lite också under sabbatsåret.

Hur har du märkt av Eurovision här i Malmö?
– Jag har gått runt mycket i stan och kollat in alla händelser, det är mycket som sker.

Simon Vinnardag, Management Fotbollsakademien MP10Dsimon

Hur känns det att ta studenten?
– Jag har inte hunnit bli så taggad än, det har kommit så plötsligt, men det ska bli kul, en möjlighet att komma ut och se något mer.

Vad ska du göra efter studenten?
– Jag ska jobba ett halvår på vårt familjeföretag och sen plugga vidare. Jag har redan sökt till högskoleingenjör, byggteknik med inriktning arkitektur. Det betyder att jag kommer att jobba som ingenjör och samarbeta med arkitekter.

Hur har du märkt av Eurovision här i Malmö?
– Jag pendlar så jag ser hela stan. På centralen är det också mycket stämning med en stor discokula. Men jag har inte sett så mycket folk än, de kanske kommer. En tjejkompis sska uppträda på Gustav så det ska jag se.