Elevintervju – Thoren Business School Stockholm

[ingress]Vi på Thoren Business School Stockholm tycker att det är viktigt att höra vad våra elever tycker om sin skola. Läs denna elevintervju vi gjorde med Katarina Miletic som läser Business Program. [/ingress]

229Vad fick dig att välja Thoren Business School?

– Det som fick mig att välja skolan var framför allt praktiken. Om du jämför med andra skolor med högskoleförberedande program så får du som elev på TBS ett mycket fylligare CV efter studenten. Du får även chansen att få riktiga erfarenheter inom den inriktningen du pluggar, vilket jag tycker är en otroligt stor fördel.

Är du nöjd med ditt val av skola?
-Jag är absolut nöjd med mitt val. TBS är ingen vanlig gymnasieskola där allt är monotont. Här är lärarna mer engagerade. Är du en ambitiös elev så har du så många möjligheter där du kan utvecklas som person, elev och framtida kollega på något företag. Eleverna är även livliga och studiemotiverade.

Vilka är dina mål efter gymnasiet?
– Mina mål efter skolan är att plugga vidare med något inom ekonomi och sedan jobba mig upp till CFO-positionen på ett stort företag, eller kanske starta eget. Jag är inte riktigt 100% säker på vad jag kommer att göra, men jag vet att mina möjligheter att göra vad jag vill senare i livet är många fler eftersom jag går på TBS.

Hur hjälper skolan dig att nå dessa mål?
– Först och främst så har vi coachtiderna som är väldigt hjälpfulla. Har jag problem i ett ämne, eller bara vill gå igenom några få saker inför ett prov, så kan jag alltid boka en tid med min lärare på en av dessa tider. Sedan är lärarna och all annan personal på skolan väldigt peppande vilket motiverar migtill att kämpa mer. Lärarnas vilja att man ska lyckas hjälper mig som elev otroligt mycket.

Skulle du rekommendera skolan/ditt program till andra?
-Jag skulle verkligen rekommendera skolan och mitt program till andra som går i årskurs 9. TBS vill att alla elever ska lyckas. Du får en närmare kontakt och en mycket större inblick i arbetslivet. Ekonomiprogrammet tycker jag är jättebra eftersom du får en väldigt stabil grund inom företagsamheten och du har möjlighet att bli coachad av erfarna lärare när du ska starta ett UF-företag.