Elevintervju från Thoren Business School Stockholm

stockholm

Elias Sjöblom läser tredje året på Business Program, inriktning marknadsföring.

Varför valde du TBS?
– Jag kände några elever på skolan sedan tidigare. Jag var även på öppet hus ett flertal gånger och fick där en bra känsla.

Lever skolan upp till dina förväntningar?
– Absolut, den är bättre än vad jag först tänkt mig. Man möts alltid av sociala och trevliga människor. Vi har en väldigt bra sammanhållning i klassen, men vi har även en bra sammanhållning med andra klasser.

Vad tycker du om lärarna på skolan?
– Lärarna är bra men de är givetvis också människor som har brister. I sin helhet har de en bra attityd mot eleverna. De hjälper oss att nå våra mål.

Vad tycker du om stämningen på skolan?
– Stämningen på skolan är mycket bra, man kan prata med vem som helst utan att bli mött på ett negativt sätt.

Har du något tips till de som ska göra sitt gymnasieval?
– Man ska inte följa normer och välja det som ens vänner väljer. Gå på flera öppet hus så du får en känsla för skolan. Ofta hindras man då man tycker att kommunala skolor känns tryggare än en fristående skola. Så tänkte jag i början men jag har kompisar på kommunala skolor som klagar mycket mer på skolan än vad jag någonsin har gjort. Jag ser det inte som en nackdel att det är en friskola, utan mer som en fördel.

Vad är dina framtidsplaner efter TBS?
– Jag vill studera ekonomiprogrammet på Stockholms universitet. Sedan vill jag antingen jobba med marknadsföring på ett företag, eller så vill jag jobba inom finansbranschen.