Elevernas projektarbete lockade kända namn och media

Ett projektarbete som heter duga. De fem eleverna, Izabell Bäck, Kelly Truong, Mariam Ayyad och Pernilla Eriksson från Thoren Business School ville göra skillnad. Så de anordnade HbgChange på Stadsteatern med föreläsningar av bland annat rikskända författaren Björn Ranelid och ståuppkomikern Carl Stanley.

Deras arbete uppmärksammades också rejält i lokalpressen;

http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2016/03/17/fixade-projektet—i-modell-storre/

http://blogg.hd.se/dygnetrunt/2016/03/11/carl-stanley-och-bjorn-ranelid-till-inspirationsdag-i-helsingborg/

Inspirerade av Helsingborgs vision att staden 2035 ska vara den skapande staden och staden för dig som vill något arbetade årskurs 3-eleverna fram ett jätteevent under parollen ”Våga göra skillnad på riktigt”.

En dag fylld med människomöten, föreläsningar och eftertanke där förstås Björn Ranelid, den ordvrängande författaren, gladeligen ställde upp och föreläste för ett hundratal ungdomar om ett för honom självklart ämne; ordets makt.

– Varje människa är unik och inte kan ersättas av någon annan. Att ha respekt för andra, bidra på de sätt du kan. Alla möten är viktiga, förnedra inte andra. Har du hälsa och är frisk med vänner och familj lever du ett fint liv. Det gör jag, konstaterade Ranelid.