Eleverna på TBS Uppsala har tagit studenten: ”gått och tänkt på detta under alla år.”

Efter tre år på gymnasiet är studenten en dag att minnas. I år blev firandet på Thoren Business School Uppsala annorlunda på grund av Coronaviruset, men skolan kunde ändå se till att studenterna fick träffas och se tillbaka på gymnasietiden.

Eleverna på Thoren Business School Uppsala firade tillsammans på en restaurang där de kunde följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

En elev som är glad över att de, trots omständigheterna, kunde ha en student är Roxana Ernstson-Junhager. Här berättar hon om känslorna inför studenten och ger sina bästa tips till dig som ska börja på gymnasiet.

Kommer du ihåg hur det kändes den första dagen när du började på Thoren Business School?

– Det kommer jag nog aldrig att glömma! Jag var så otroligt nervös och kunde inte sova under natten. Jag bor en timme från Uppsala så allt var helt nytt. Många kände redan varandra vilket gjorde värre. Men när man väl är där så ser man att alla sitter i samma båt och är välkomnande, både elever och lärare. Första dagen är alltid lugn och handlar om att lära känna varandra så det hjälpte!

Hur känns det att ta studenten?

– Helt ärligt så känns det sjukt! Man har gått och tänkt på detta under alla år och nu är det verkligen dags. Jag trodde inte att det skulle gå så fort och inte heller att man skulle bli så känslosam över att lämna alla.

Vad kommer du att sakna från gymnasietiden?

– Jag kommer sakna alla lärare och klasskompisar. Även om man inte har bra kontakt med alla så är det ändå några man ser varje vardag och nu är det över. Vår Business Trip kommer alltid att vara ett fint minne!

Hur skulle du sammanfatta dina år på Thoren Business School?

– Lärorikt, roligt och spännande.

Vilka tips har du till andra som nu ska börja på gymnasiet?

– Var inte oroliga! Alla är jättenervösa den första dagen och tycker att allt är jobbigt. Så försök socialisera och ha kul! Kämpa och jobba för att inte ha rester!