Eleverna om APL: ”Vi lär oss jättemycket”

I en ny video förklarar några elever på Thoren Business School Malmö vad APL innebär, och varför det är bra.
– Det är väldigt roligt och vi får kunskaper från det riktiga arbetslivet, säger de i videon.

Det kan vara lite krångligt att förstå vad som menas med APL. Sammanfattat går det att säga arbetsplatsförlagt lärande är som praktik – men snäppet högre. Det är nämligen anpassat till programmen eleverna går, så att de får ta sina teoretiska kunskaper till det verkliga arbetslivet.

Thoren Business School har mycket APL fördelat över alla tre år. I en ny video berättar tredjeårselever på ekonomiprogrammet med inriktning mot marknadsföring och reklam hur det är att få testa sina kunskaper ute i praktiken.

– Jag har fått lära mig att göra lockande restaurangmenyer och hur man tar emot kunder, berättar Maria som har gjort sin APL på Stippes i Malmö.

Tack vare praktiken har Maria fått jobb restaurangen.

– Är man driven och engagerad och visar att man vill hjälpa går det bra att få jobb, säger Maria.

Hör eleverna berätta om APL:

Om Affärsgymnasiet

Affärsgymnasiet utbildar framtidens stjärnor inom business. Här utvecklar eleverna sina kompetenser inom handel, ekonomi, kommunikation och ledarskap.

Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Affärsgymnasiet här.