Eleverna får stor roll i Växjös stadsutveckling

Ett spännande samarbete är på gång för stadsutvecklingen i Växjö. Thoren Business School Växjö och Växjö Citysamverkan har stora planer inför framtiden.
– Det finns många bra idéer och vi ser fram emot att involvera eleverna i utvecklingsarbetet, berättar rektor Lina Lindqvist.

Under prideveckan träffades Nils-Petter Nilsson från Växjö Citysamverkan och Thoren Business School Växjö för att prata om stadsutveckling och hållbarhetsarbete. Mötet blev mycket givande med många idéer och planer för hur ett bra samarbete kan ta form.

Det som går att säga i nuläget är att eleverna på Thoren Business School kommer få en aktiv roll i utvecklingsarbetet i staden. Det handlar om olika evenemang och arbeten för ökad hållbarhet.– Det kommer bli ett mycket värdefullt samarbete, säger Lina Lindqvist.

Thoren Business School hoppas även kunna gå med i Växjö city så att vd Nils-Petter Nilsson aktivt kan hjälpa med praktikplatser till eleverna.

Växjö Citysamverkans uppdrag är att skapa förutsättningar för en gynnsam utveckling för stadens näringar. Bolaget ska stödja besöksnäring och kultur. Tillsammans med eleverna på Thoren Business School finns stora möjligheter att ta utvecklingen till nästa nivå.

Om Affärsgymnasiet
Affärsgymnasiet utbildar framtidens stjärnor inom business. Här utvecklar eleverna sina kompetenser inom handel, ekonomi, kommunikation och ledarskap.

Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen. Välj Affärsgymnasiet här.