Elev ute på APL

Linn Johansson BuP12B, praktikant på Sida (styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete). Linn

Hur ser en typisk dag ut för dig?

– Jag kommer till kontoret, startar datorn och hämtar en kopp te. Därefter börjar dagen. Jag har en del olika sysslor men det vanliga är att jag skickar ut olika former av inbjudningar, skriver brev, tar ställning till olika utvecklingsfrågor rörande ungdomar, skriver om Sveriges utvecklingsarbete samt går på olika seminarium.

Är arbetet roligt och lärorikt?

– Ja, det är verkligen jätteroligt samtidigt som det är otroligt lärorikt. Den här praktikplatsen ger mig möjlighet att se hur det fungerar på riktigt.

Finns det någonting du ser extra mycket fram emot under dessa två veckors praktik?

– Ja, jag ska få träffa Carl Bildt vilket jag tycker ska bli otroligt roligt.

Är det bra att ha praktik under gymnasietiden? Om ja, varför?

– Praktiken ger eleverna möjlighet att komma ut och se hur det faktiskt fungerar i verkligheten och i många fall använda de kunskaper de fått från skolan på sin APL-plats. Man får på det här sättet en annan kontakt med näringslivet. Sedan ger även många praktikplatser chans till sommarjobb, vilket absolut är en bra grej!

Vart har du praktiserat tidigare?

– Södertörns tingsrätt.

Vad är dina planer för sommaren Linn?

-Jag ska jobba på ett café, åka till Danmark med familjen och sedan till Rhodos med min pojkvän (Dennis Goldmann BuP11D).