Elever ställer upp som volontärer under SM-veckan

SM-veckan i Sundsvall med mängder av svenska längdstjärnor på plats. Då ställer Thoren Business School upp som volontärer och ska vara allt från entré- till sponsorvärdar.
– Det är alltid bra att vara med i sådana här sammanhang, säger läraren Inger Forslund.

Det är längdskidorna som är loket när SM-veckan vinter arrangeras i Sundsvall i veckan.
Kampen om de sista platserna till VM i Seefeld ska avgöras nu och hela Sverigeeliten kommer till Sundsvall. Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och Calle Halfvarsson är bara några av världsnamnen som ska slåss om SM-medaljerna på Södra Berget.

Arrangörerna räknar med storpublik under SM-veckan – och nu kliver elever från Thoren Business School in som volontärer.
TBS-eleverna ska vara entré och publik-värdar, de ska jobba som sponsorvärdar för de större företag som köpt platser och dessutom får TBS:arna vara delaktiga i blomsterceremonierna efter tävlingarna.

– Vi kommer att vara 25 elever per dag onsdag och torsdag och 18 elever per dag lördag och söndag. Några elever, de som går handel, kör dubbla pass men samtliga tvåor på skolan kommer att vara med, säger Inger Forslund, lärare på TBS Sundsvall.
Hon gjorde samma sak med sina elever när SM-veckan arrangerades i Sundsvall 2009 och vet vad detta kan ge

– För tvåorna kan det ge väldigt mycket utveckling inför kommande UF-år, framförallt i fråga om att ta kontakt med människor. Sedan är det alltid bra att få vara med i sådana här sammanhang man kan knyta kontakter och få en bra personlig utveckling, säger Inger som tipsat sina elever om följande.

– Man ska alltid vara glad och tänka på hur man uttrycker sig. Det handlar om att vara service minded och om man har en dålig dag så ska man inte visa det utåt.