Elever skapar kampanjer till det internationella storföretaget Nestlé

Elever på Thoren Business School Helsingborg har skapat marknadsföringskampanjer till det internationella företaget. Representanter från Nestlé är mycket imponerade av resultatet.
– De gjorde et fantastisk job, säger Louise Marcussen, Brand Manager Nestlé Norden

Tredjeårseleverna på ekonomiprogrammet med inriktning mot marknadsföring och reklam har arbetat med ett spännande case till det stora internationella företaget Nestlé.

Caset var inom kursen marknadsföring och reklam, där eleverna lär sig hur de på bästa sätt kan marknadsföra en produkt. Kursen berör även kommunikation i olika former och vad som engagerar människor.

Tillsammans har eleverna nu skapat olika projekt och planerat marknadsföringskampanjer till Nestlé, som de sedan fick presentera inför representanter från företaget. Trots situationen med covid-19 hittade skolan lösningar så att eleverna kunde genomföra sina presentationer.

– Det var virkelig spændende at høre alle elevernes foredrag, de gjorde et fantastisk job, säger Louise Marcussen, Brand Manager Nestlé Norden

– Det är väldigt roligt och givande för eleverna att få avsluta marknadsföringskursen med ett riktig case från ett stort internationellt företag. Eleverna blir engagerade och de har levererat på hög nivå, säger Karin Nielsen, lärare i Företagsekonomi & Marknadsföring.

Så här säger några elever om arbetet:

”Jag har lärt mig mycket angående vad som faktiskt krävs för att genomföra en kampanj och allt dess innehåll.” – Carl.

”Att få ett riktigt problem att lösa från ett stort företag var spännande och annorlunda. Uppskattar att vi fick chansen att göra detta eftersom det gör att vi utvecklas mer och får en bättre uppfattning av hur det kan se ut i framtiden när man jobbar med marknadsföring.”
– Lidija

”Det kändes verkligen som att ta ett steg lägre att få jobba med ett stort företag som Nestlé. Det var dock lite utmanande att plugga på distans med ett sådant större projekt, vi tog oss igenom det tillsammans.” – Tuqa

Om Affärsgymnasiet
Affärsgymnasiet utbildar framtidens stjärnor inom business. Här utvecklar eleverna sina kompetenser inom handel, ekonomi, kommunikation och ledarskap. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen.