Elever på Thoren Business School i Uppsala vinnare i hållbarhetstävling!

Eleverna Oscar Fredrikson, Felicia Bergfast, Shewa Dana Abdulla, Patricia Ekdahl och Elin Norrbin från Thoren Business School Uppsala vann we_change sustainability hackathon 2020!

Juryns motivering lyder:
”Det vinnande bidraget innehåller flera punkter för ett hållbart samhälle och är en bra start mot förändringen vi behöver. Den visar att eleverna har förstått den systemiska problematiken med klimatkrisen, de lägger ansvaret hos beslutsfattarna. De tänker även på social rättvisa för att alla ska kunna ha samma förutsättningar.”

”Vi är så stolta över att ha vinnare i We Change hackaton nationellt från Bp18a hos oss på TBS i Uppsala. De pitchade sin idé för case uppsala kommun digitalt idag och tog hem segern. Stolta och glada!” Säger rektorn Maria Hallberg.

Såhär beskriver we_change sitt arbete:

Vi tror att det är vi som är unga idag som kommer att förändra världen till det bättre. Därför har vi skapat we_change – Sveriges största gymnasiesatsning för hållbar utveckling. Det handlar om hållbarhet men framförallt handlar det om DIG och vad DU vill göra. Vi tror att alla förändrar bäst genom att göra det var och en brinner för, tycker är roligast, och genom att vara sig själva. Så istället för pekpinnar och skuldkänslor vill vi peppa och göra det enklare för dig att följa din passion, med en hållbar twist. Sedan fem år tillbaka åker vi runt i landet med en stor inspirationsturné. Under åren har vi träffat och peppat över 20 000 gymnasieelever till att känna att de kan påverka och förbättra världen!
we_change drivs av Ungdomar.se.