Elever på TBS Linköping sprider glädje bland ensamkommande flyktingbarn

Vad kan bli mer svenskt än innebandy? Men den frågeställningen skapade läraren Sherley Philemon och hennes andraårs-elever på Business Program vid Thoren Business School Linköping en innebandyturnering tillsammans med ensamkommande flyktingbarn. En energifylld lördag senare var succén fulländad.

– Det blev en fantastisk dag där vi samverkade och umgicks och jag tror våra elever mådde extremt bra efteråt. Vi bestämde direkt att det här är något vi ska göra varje termin, berättar Philemon.

De flesta av ThorenGruppens skolor har på ett eller annat sätt engagerat sig i flyktingkrisen och där även de ”mjuka”, mänskliga och personliga insatserna varit lyckade inslag för att samverka och integreras. Inte minst de kommunanställda på flyktingboenderna uppskattade initiativet och hur den här lördagen lättade upp tillvaron för många unga av de unga och ensamma flyktingbarnen som separerats från sina nära.

Tillsammans med Linköpings kommun skapade TBS-eleverna en lördag som ingen ville glömma. När allt var över för dagen ville ingen gå hem.

– Just att vi samverkade och satte oss ner med den här ensamkommande flyktingbarnen betydde massor för de här ungdomarna. I det här faller var det inte kläder eller pengar som var deras önskemål. De ville umgås, lära sig av den svenska kulturen och sitta ner och prata. Det blev en väldigt trevlig lördag och i vår utvärdering efteråt ville alla fortsätta och hitta på fler gemensamma aktiviteter, berättade Philemon som inte var svårövertalad.

– Nu siktar vi på köra go-cart tillsammans nästa termin.

linkoping_1