Elever på TBS Karlstad gör storsatsning med sitt UF-företag

uf.jpg

TBS-eleverna Nicole Hirs, Nicole Jacobs och Filippa Möörk satt och funderade på ett arrangemang de kunde genomföra i sitt UF-företag.

Det slutade med att trion lyckades locka ridsportsstjärnan Pether Markne till en clinic i Hammarö 30 maj.

Anmälningarna till seminariet har redan överträffat deras förväntningar.

– Vi har arbetat med det här sedan i höstas och lyckats attrahera flera samarbetspartner. För att säkra budgeten i arrangemanget hade vi satt som mål att få minst 56 intresserade att anmäla sig. Vi har redan fått in 85 anmälda och det har sedan länge säkrat ekonomin. Men har ett tak på 250, så det finns platser kvar, säger trion som också lyckats locka till sig OS-deltagaren och ridsports-profilen Pether Markne som dragplåster till föreläsningen.

Markne som deltag vid OS i dressyr i Sydney 2000 är också tränare i landslagstränare i hoppning och dressyr.

För alla ridsportsentusiaster är han en riktig stjärna inom sporten.

– Bland alla idéer vi spånade så bestämde vi oss tidigt för ett genomföra en ridsportsclinic under SM-tävlingarna i Hammarö och Markne visade sig vara det populäraste valet när vi gjorde olika marknadsundersökningar. Han var jättepositiv när vi ringde honom, berättar trion som hoppas att han ska entusiasmera och bidra till unga värmländska ska få inspiration.

På Facebook kan ni läsa mer om tjejernas företag Equestrian Event UF och om eventet som äger rum 30 maj.