Elever på TBS Helsingborg berättar om sina APL

SomaiaSomaia El-Khazzar, BP13

– Jag kommer göra något nytt, jag ska praktisera utomlands och arbeta på ett konsultföretag inom redovisning i Tunisien. Det är en utmaning för mig. Jag får en känsla av hur det är att arbeta och det verkliga livet. Jag kommer få erfarenheter till framtiden eftersom jag pluggar inom ett ämne jag är intresserad av, ekonomi.

KellyKelly Truong, CMP13

– Jag ska ha min APL i San Fransisco, något som ger mig möjlighet till att utvecklas både personligt och språkmässigt. En stor utmaning som kostar mig mycket mod och tålamod. Jag tror att detta kommer bli superbra och är glad att TBS ger mig denna möjlighet.

Donna, MP13Donna

– Jag tycker det är bra med APL då vi får möjlighet och se hur det är utanför skolan – i arbetslivet. Sen är det väldigt bra att vi delar upp veckorna över våra tre år på TBS så man kan få testa på olika för att hitta vad man tycker är roligt.

JasinJasin Ibraim, CMP13

– Just nu har jag APL på Modern Ekonomi & Administration i Helsingborg. Det ger mig möjligheten att utveckla mina förmågor i bokföring och redovisning som kan vara till stor nytta för mig i framtiden. Att lära mig mycket och utvecklas inom business praktiskt är viktigt för mig.

Selma

Selma Kurtesi, BP15B

– Jag tycker det är jättebra med praktik. Jag fick jobb utöver praktiken. Så nu arbetar jag på även på helger och lov.

FredrikFredrik Backhagen, BP15B

– Möjligheten att få ha APL har även gett mig en insikt i hur det är att söka jobb och öva mig på det. Vi får ju i samband med första APL tillfället öva oss på att skriva CV och personligt brev.

HassanHassan El-Malli, BP15A

– Det är bra med APL, man lär sig hur det är ute i arbetlivet och får prova på olika moment som kan få en på tankar hur det är och vad jag vill göra i framtiden.

PernillaPernilla Eriksson, CMP13

– Jag tycker min APL ger mig möjlighet att utvecklas som person. Det är ett bra tillfälle att knyta kontakter och komma närmre näringslivet. På min APL har jag utvecklat min ledarroll och sociala kompetens.