Elever gör skillnad för utsatta barnfamiljer

Under fyra veckor av höstterminen har årskurs 3 på Commerce Program arbetat med projektet En jul för alla i samarbete med organisationen Giving People.

Jul för alla är ett projekt som gör det möjligt för utsatta barnfamiljer att fira jul. Vi vill hjälpa till så att alla kan få en så bra jul som möjligt, alla kanske inte har möjligheten att köpa julklappar eller ha ett julbord med prinskorv, skinka och julmust berättar klassen.

Hur har ni fått in julklappar till familjerna?
– Vi har kontaktat företag som donerar julklappar. Vi har fått in pyssellådor till barnen, presentkort på Lindex, Fyrishov och Leklandet samt matpåsar. Vi ska även försöka samla ihop kläder och andra saker som man behöver skriver klassen på deras Facebooksida @julenforalla.

I kursen har eleverna fått skriva en projektplan som de sedan ska arbeta utifrån. Veckan efter höstlovet v45 kommer eleverna att träffa organisationen Giving People som sedan kommer dela ut alla julklappar och gåvor som eleverna fått ihop genom sitt arbete till behövande familjer. När dessa paket är utdelade kommer eleverna sedan få göra en reflektion och utvärdering av sitt arbete.