Elever från TBS Umeå hjälper sjuka barn

Gruppfoto

[ingress]Ett barn som blir sjuk är en hjälte. Eleverna vid Thoren Business School har valt att engagera sig i bygget av Hjältarnas Hus.[/ingress]

Idén med Hjältarnas Hus initierades av Barncancerföreningen redan 2010 och efter en hård strävan kommer nu huset att uppföras på sjukhusområdet i december 2016. Huset blir ett tillfälligt hem för de barnfamiljer där någon drabbats av långvarig sjukdom. När allt annat skakar och när man behöver vara tillsammans som familj.

För eleverna vid TBS Umeå har det varit ett självklart val att under sin praktikperiod samarbeta med Hjältarnas Hus för göra skillnad.

– Vi har inlett ett bra samarbete och är oerhört tacksamma att eleverna engagerat sig i det här projektet. De har haft en klok planering och varit noggranna i sina förberedelser, säger Christer Nederstedt, projektledare vid Hjältarnas Hus.

Tillsammans kommer nu Thoren Business School Umeå och Hjältarnas Hus tillsammans med Umeå City IBK genomföra ett event nu på lördag mellan, kl.10.00-14.00 på Udominate Arena med syfté att samla in pengar till Hjältarnas Hus.

– Vi kommer att erbjuda lite roliga tävlingar där man kan vinna fina priser och där vi sedan skänker alla intäkter till Hjältarnas Hus. Vi är oerhört tacksamma till de företag och samarbetspartners som valt att stödja både materiellt och ekonomiskt och vi kommer också att fortsätta några veckor till med insamlingen. Men nu hoppas vi verkligen att aktiva, föräldrar, syskon och alla besökare på Umecupen stannar till några minuter och tar chansen att vara med och bidra till något viktigt, säger Linnéa Nilsson, en av eleverna vid TBS Umeå.

1umea