Elev ute på APL – Linnea Ersahin

Något unikt med Thoren Business School är att du som elev på ett studieförberedande program har totalt 11 praktikveckor. Vi träffade Linnea Ersahin som går Business Program i årskurs 3 med inriktning marknadsföring och reklam, som precis återvänt efter sin senaste praktikperiod på 5 veckor.

Var har du praktiserat?

– Roi fastighetsmäkleri. En relativt nystartad mäklarbyrå i centrala Uppsala. Roi fokuserar främst på bostäder som ligger inom en mils radie från centrum. Idén är att behålla företaget relativt litet för att kundkontakten ska bli så personlig som möjligt.

linnea

Varför valde du just denna praktikplats?

– Att jobba med service, försäljning och kundkontakt är något jag verkligen trivs med och något som jag ville lära mig mer om. Även mäklaryrket är något som länge intresserat mig och jag följer bostadsmarknaden i både Uppsala och Stockholm. Därför kändes det naturligt för mig att göra min praktik på en fastighetsbyrå här i Uppsala. Jag ville helt enkelt lära mig samt få en inblick i hur det är att arbeta som fastighetsmäklare

Vad var dina arbetsuppgifter?

– Jag har varit med och hjälpt till vid alla steg, från början av en bostadsaffär till försäljning. Mina främsta arbetsuppgifter var att jag fick sammanställa prospekt (sätta ihop broschyrer som används vid visningar) och ringa upp kunder för att anordna och hålla i visningar.

Trivdes du på din praktikplats?

­­­­­­­­– Jag trivdes hur bra som helst! Det var både roligt och lärorikt. Alla var jätte trevliga och måna om att jag skulle lära mig så mycket som möjligt och utvecklas.

Var har du praktiserat tidigare?

– På GANT i totalt 6 veckor, vilket är mitt nuvarande jobb vid sidan av studierna.

Vad tycker du om att ha praktik under gymnasietiden?

– Jag tycker det är jättebra och praktiken var en av anledningarna till att jag valde Thoren Business School. Det absolut bästa sättet att lära sig något är att praktiskt utöva det, det går inte att lära sig allt genom att läsa en bok. Även roligt att prova på olika saker så man kanske får en liten hint om vad man vill göra i framtiden – och vad man inte vill göra. I många fall leder praktiken till extra jobb, om inte så har du i alla fall fått arbetslivserfarenhet och referenser att skriva på Cv:t. Så mitt råd till blivande Thorenelever är att ta tillvara på praktiken!