Elev på Thoren Business School Malmö sprider glädje till barn

I början av höstterminen träffade vi Leo som nu har gått en termin på Thoren Business School Malmö och trivs som fisken i vattnet. Den unga entreprenören hade i början en dröm om att driva ett välgörenhetsprojekt som han nu genomfört.

Berätta om ditt projekt!
– Först tänkte jag börja göra cancerarmband men tänkte att varför inte göra något eget istället. Med en stöttande familj i utbyte mot att jag skötte skolan fick jag ett startkapital till att köpa in pärlor och göra mina egna armband. På 2-3 timmar fick jag 40 beställningar och har nu sålt för 9050. Dessa pengar minus utgifterna slutade på 8200 kronor som jag valde att skänka till barnavdelningen på MAS här i Malmö i form av julklappar. Flera av armbanden har elever från TBS köpt och varit med och bidragit.

Vad var syftet med ditt projekt?
– Jag tycker inte riktigt att man uppfattar hur bra man faktiskt har det och tänker väldigt sällan till de som har det svårt – därför ville jag hjälpa de barnen som ligger svårt sjuka på MAS barnavdelning och även göra deras vardag lite roligare.

Hur kan detta projekt hjälpa dig i framtiden?
– Jag har fått lära mig att ta ansvar för det man gör och det kan jag dra nytta av väldigt mycket i skolan. Ju bättre jag gör ifrån mig, desto bättre blir resultatet. Jag har ju provat driva ett projekt fram och det är en bra start inför UF som jag ska ha i årskurs 2.