Draknästet på Thoren Business School Malmö

Idag har elever i årskurs 2 på vårt Business Program fått pitcha deras UF-företag. Det är ett delmoment i kursen Entreprenörskap. De olika UF-företagen fick under eftermiddagen presentera inför ansvarig lärare samt Kristoffer Eriksson, entreprenör samt representant av näringslivet. Han gav de olika företagen inputs och feedback under dagen.

Vi intervjuade ett av företagen, Shower Beats UF som består av; Laila Eljanoudi, Elin Jönsson, Gloria Hespack och Anita Feratovic.

Berätta om hur ni kom på er produkt samt vad som gör er unika!

– Vi upptäckte ett behov av att kunna lyssna på musik och prata i telefon samtidigt som man duschade utan att behöva köpa en dyr vattentät telefon. Därför började vi köpa in denna produkt som vi kallar Shower Beats. Det är en vattentät högtalare som man kopplar till sin telefon via Bluetooth. Det finns en sugpropp på baksidan för att enkelt kunna fästa den på badrumsväggen, berättar Elin som är inköpsansvarig.

– Vår produkt är unik eftersom man kan ha den i duschen, plus att man kan svara i telefonen när det ringer. Vi har däremot konkurrenter som erbjuder en liknande produkt till ett dyrare pris, fast den kan du inte svara i telefon med – därför blir vi unika, menar Laila, försäljningsansvarig.

Vad är det bästa med att starta UF-företag?

– Att man får känna på hur det är att få göra saker själv och ta mer ansvar samtidigt som det är ett roligt sätt att göra skolarbete på, säger VD:n, Anita.

– Det är så här du kommer arbeta i vuxenlivet och att få förbereda sig på det och våga gå utan från sin ”comfort-zone” är en stor fördel, säger Laila.

Vad tycker ni om att skolan bjuder in personer från näringslivet att delta i dessa sammanhang för att hjälpa er?

– Det känns mer som att det är på riktigt! Vår lärare har följt oss och vet redan så mycket om vår produkt därför är det kul att någon utomstående också lyssnar och frågar. Det känns som vi blir mer förberedda och får mer tips, menar Elin.

Vilka tips har ni till elever som ska starta UF-företag?

– Att hitta en bra grupp människor att arbeta med och tillsammans våga tro på sig själv och sin produkt, säger Gloria som är marknadsansvarig.

Vill du köpa Shower Beats UF:s coola högtalare? Gå in på deras Facebook eller hemsida och beställ: http://showerbeats-se.webnode.se/bestall-har/