Boka privat rundvisning!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom kort!

Vilken skola är du intresserad av?:

Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost

Telefon (obligatoriskt)

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

För att börja på ett högskoleförberedande program behövs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. Om du inte har detta, så råder vi dig att prata med din nuvarande skolas studie- och yrkesvägledare för att se över dina alternativ. Du kan läsa mer om behörighet till gymnasiet här.
    Om du vill boka ett möte kan du kontakta skolan. Kontaktuppgifter hittar du på varje skolas ortssida genom att klicka på "här finns vi" i huvudmenyn.
    Vilka utbildningar har ni? Vi har följande program: Business Program (ekonomiprogrammet) Communication Program (samhällsvetenskapsprogrammet) Commerce Program (handels- och administrationsprogrammet) och Commerce Trainee På din skolas ortssida kan du se vilka utbildningar som finns där. På ortssidan finns även mer information om varje program samt kontaktuppgifter till skolan.
    Det sker en skillnad i svårighetsgrad när du går från högstadiet till gymnasiet. Skolan arbetar med individuellt anpassade studie- och utvecklingsplaner för att det ska bli enklare för dig att sätta upp mål efter dina personliga mål och förutsättningar.
    Skolan startar efter sommaren. Datum och mer information om skolstarten får du veta i ditt antagningsbesked.
    Skolans utbildningar är studieförberedande vilket innebär att du, med godkända betyg efter avklarade gymnasiestudier, har behörighet att söka in till majoriteten av de program som erbjuds på universitet eller högskola.
    I schemat arbetar vi ofta utifrån ett blocktänk. Det betyder att våra elever läser några kurser i taget under en viss period med ett speciellt tema. Kurserna byts ut vid nästa block. Det gör att eleverna hinner påbörja och slutföra sina uppgifter. Schemaplaneringen styrs bland annat av case, ämnesövergripande businessprojekt, APL-perioder och UF med mera.
    Du kan satsa på din idrott på gymnasiet genom vår idrottsförening, Thoren Sports Academy. Då får du utöva din sport under det individuella valet och kan få extra stöd i skolan om du missar något på grund av sporten. Kontakta skolans rektor för att få veta om det är möjligt för dig att utöva just din sport genom Thoren Sports Academy.

VÄSSAR DINA FÖRMÅGOR

CASE

Vi tar företagsvärlden in i klassrummet. Hos oss blir du anställningsbar direkt efter studenten. Du tränar på att jobba med verkliga projekt och lösa verkliga utmaningar.

UNG FÖRETAGSAMHET

Du får möjlighet att starta ditt eget företag, och det är något vi är grymma på! Nu är det din tur. Vilken är din affärsidé? Många elever gör också om sitt UF-företag till ett riktigt

GLOBALISERING

Tillsammans med dina klasskamrater åker du på Business Trip för att använda det du lärt dig i ett verkligt sammanhang. Efter studenten är hela världen din arbetsmarknad.

PRAKTIK (APL)

På alla våra program. Genom att använda de teoretiska kunskaper du får hos oss på en praktikplats lär du dig för framtiden – på riktigt. Praktikplatsen ger dig goda chanser till jobb.

Upptäck Thoren Business School

Upptäck Thoren Business School

Våra lärare

Våra program

Så säger våra elever

Vad vill du bli?

Är du en inspirerande VD, en strategisk ekonom, en kreativ marknadschef eller en pratglad Sales Manager?

Jag vill satsa på min

på gymnasiet

• Sveriges bästa lärare!

På Thoren Business School strävar vi efter att ha de mest kompetenta lärarna. Vi är mycket ambitiösa när vi rekryterar och letar noga efter behöriga, engagerade och positiva lärare som vill utveckla eleverna

• Digitalt lärande med egen skoldator

Självklart arbetar vi med och nära IT. Som elev får du låna en bärbar dator som du har som arbetsredskap alla tre åren och även annan teknisk utrustning finns tillgänglig under studietiden

• Världen som arbetsmarknad

Du lär dig om andra affärskulturer samtidigt som du utvecklas och växer som människa. Skolan bekostar en Business Trip inom Europa, och många av våra elever väljer att ha APL, case eller Ung Företagsamhet utomlands. *Under rådande omständigheter kring covid-19 gör vi anpassningar för att följa de allmänna råden.

Så kan en dag se ut