”Det är en helt fantastisk gemenskap”

tbs

Sali Chouhaiber och Jassmine Charafeddine läser båda Communication Program på Thoren Business School Helsingborg. Sali har valt inriktning ledar- och beteendevetenskap medan Jassmine har inriktat sig mot medier, information och kommunikation. Båda är dock relativt säkra på vad de vill att framtiden ska innehålla.

– Jag vill läsa journalistik och media på Göteborgs Universitet eller Lunds Universitet. Jag vill arbeta på en tidning, till att börja med. Sen vet man inte var man hamnar, säger Jassmine.

Jag vill läsa psykologiutbildningen eller socionomutbildningen på Lunds Universitet. Bara själva tanken på att få en inblick och förståelse om hur vi psykiskt fungerar och bota psykisk instabilitet motiverar mig att nå mitt mål, berättar Sali.

På Thoren Business School Helsingborg går cirka 160 elever och stämningen är god.

– Vi har bra kontakt med varandra och det märks på redovisningarna i skolan för man är mindre nervös och inte rädd att göra bort sig, menar Jassmine.

– Det är en helt fantastisk gemenskap, både i klassen och mellan ettor och tvåor. En av de bästa fördelarna med skolan faktiskt, säger Sali.

tbsNelly Boss läser också Communication Program på Thoren Business School Helsingborg. Det var en bred grund som lockade med samhällsprogrammet.

– Jag valde Communication Program för att jag kände att jag fick en bred grund inför högskolan och vidare utbildning på universitetet. De ämnen som finns i programmet är de ämnen jag tycker är mest intressanta.

Vad hon vill göra i framtiden vet hon inte riktigt än men hon är tacksam för att hon läser ett program som ger henne en bred grund och som är högskoleförberedande, vilket Nelly ser som väldigt positivt.

– Och trots att jag inte valt ekonomiprogrammet får jag som går på ett affärsgymnasium möjlighet att starta ett UF-företag.