Business trip till Barcelona – Thoren Business School Umeå

Vi på Thoren Business School är övertygade om att det är så och därför anordnar vi Business Trips tillsammans med våra elever. Vad är en Business Trip? Det är helt enkelt en studieresa någonstans i Europa för att verkligen få se och känna på affärskulturer och seder i ett annat land. Det brukar också vara gott om utrymme för spännande aktiviteter och andra roliga inslag under resan. Var vi åker arbetas fram tillsammans i grupp på skolan – ja, lärare och elever tillsammans ser över budget, tider, resmål och vad som är rimligt och möjligt att genomföra.

Thoren Business School Umeå åkte nyligen med sina avgångselever till Barcelona i sju dagar. När de kom hem från sin resa passade vi på att ställa några frågor om resan till Emma Wikström som var en av lärarna som följde med.

Vad är syftet med en Business Trip?
Att eleverna ska få upptäcka vad business är i andra länder, samt en resa för att knyta ihop de tre åren som de haft på TBS.

Hur anser du att en Business Trip påverkar utbildningen?
Jag tror att det är en stor del till varför TBS lockar och ger en extra guldkant på utbildningen. Eleverna längtar till resan redan från första året och ser fram emot detta otroligt mycket. Sedan tror vi det var skönt för alla att komma iväg och bryta av vardagen, samt göra något annat än att sitta vid skolbänken. Resan är därmed ett perfekt komplement till utbildningen.

Vad var ert första intryck av Barcelona?
– En livlig stad med många sevärdheter, det var lätt att ta sig överallt. Vi bodde väldigt centralt och hade ca 30 meter till närmsta Metro (tunnelbana).  Boendet var mycket fräscht, receptionen var bemannad varje dag och personalen var mycket tillmötesgående och hjälpsam.

Vilka platser besökte ni?
– Vi besökte huvudsakligen skolan Kingsbrook. Det är en skola som undervisar grupper från andra länder i spanska. Eleverna fick också göra egna företagsbesök på ett köpcentrum som hette ”El Corte Inglés”. På köpcentret fick de i uppdrag att undersöka likheter och skillnader mellan liknande företag i Sverige. Sedan fick de också ställa egna frågor om köpcentret. Vi gjorde också några mer klassiska besök på de kända platserna i Barcelona. Bland annat besökte vi den otroligt vackra parken  ”Parc Güell” och Kyrkan ” La Sagrada Familia” och labyrintparken ”Parc del Laberint d´Horta”.

Vad var ert absolut bästa minne från resan?
– Vi tycker nog att det bästa på hela resan var sammanhållningen i gruppen. Att alla var positiva och att eleverna deltog med stort engagemang på de aktiviteter som var obligatoriska.

Vad var mindre bra?
– Öppettiderna på restaurangerna helt klart! De flesta öppnade för lunch först vid 12 vilket blev kämpigt för oss som åt frukost klockan åtta på morgonen, glappet mellan frukosten och lunchen blev för stort för vissa. Men med lite planering så gick detta glapp att undgå.

Vilken del av resan uppskattades mest av eleverna?
– Det som eleverna gillade allra mest var Parc Güell, Barcelona Zoo och nöjesparken vi besökte. Detta var helt klart våra topp tre favoriter som det talades mest om både i för- och efterhand!

Hände något oväntat under ert besök?
– Vi besökte många platser som inte går att jämföra med något vi har i Sverige. I och med att många av oss aldrig hade besökt staden så var många överraskade över det vi fick uppleva.

Hur skulle du sammanfatta besöket?
– En otroligt bra resa som alla kommer att komma ihåg ett bra tag framöver!