Bästa UF-skolan i Helsingborg

Thoren Business School levererar framtidens entreprenörer. Därför är det extra glädjande att Communication Network UF kammade hem priset som årets unga företagare i Helsingborg 2017. Elevtrion Selma Kurtesi, Mahmoud Fakhro och Daniel Boric kvitterade ut Företagarnas förstapris.

– Det känns oerhört bra att vinna, konstaterade Selma Kurtesi och fick medhåll av sina klasskamrater.

Communication Network har skapat en applikation som lokalt visar allt från kriser, olika servicedelar, trafik och nyheter. Deras idé imponerade på Företagarna och representanter från Helsingborg stad som prisade Thoren Business School-eleverna under stort pompa och ståt.

– Jag hade nöjet att tillsammans med Ann-Christin och Suzanne hänga med Communication Network UF till Rådhuset för att se Selma, Mahmoud och Daniel ta emot priset för Årets Unga Entreprenörer 2017, berättar Stefan Larsson, lärare i entreprenörskap.

– Varför vi vann är på grund av att vi ger staden något som är efterlängtat. Staden behöver vår applikation! Härnäst fortsätter vi med prototypen tills vi anser att vi kan lansera den, sa Kurtesi efter att ha premierats i Rådhuset.

Utmärkelsen ”Årets UF-företag vittnar om att elevtrion är på god väg att göra succé med sin ”app”. Företagarna i Helsingborg samt Helsingborgs stad, som valde bland över hundra företag, skriver i motiveringen att det finns stora möjligheter för affärsidén att göra succé.

Priset har delats ut sedan 2005 och det här var första gången som Thoren Business School förärades med denna viktiga utmärkelse, vilket också indirekt blir ett viktigt kvitto för Thoren Business School Helsingborgs verksamhet.

– Vi skall alla känna oss stolta. Tillsammans gör vi skillnad för Helsingborg och dess gymnasieelever. Nu skall vi se till att nästa år innebär ny inteckning. Alla lärare, skolledning har tillsammans dragit sitt strå till stacken, avslutar Stefan.

Även media uppmärksammade detta: http://www.hd.se/2017-05-09/de-satsar-pa-super-app-for-helsingborgarna