Avgångselev föreläser på sin gymnasieskola – TBS Helsingborg

Nyligen besökte en tidigare elev Omar Al-Mawla sin gamla skola, Thoren Business School Helsingborg. Han höll inspirerande föreläsningar inför samtliga elever om sin tid på GMU – Grundläggande Militär Utbildning.

Vad fick dig att göra GMU?

– Det var min pappa som tipsade mig. Han sa att det är bra att gå utbildningen för att det både ger disciplin och andra goda erfarenheter som man kan ha nytta av resten av livet. Men jag har alltid själv varit intresserad av militären, enda sedan jag var liten.

Hur gick uttagning till?

– Vi fick utföra ett flertal olika test, både fysiska och psykiska. Jag presterade så bra på testerna att jag kunde välja att göra vad jag vill.

Är du nöjd med utbildningen?

– Ja, jag är jättenöjd. Just nu jobbar jag som närskyddspluton under en provanställning på 6 månader. Det bästa med utbildningen är att man får lära sig så pass mycket nytt, exempelvis skjuta och spränga saker. Jag gillar även att man blir extremt bra på att samarbeta med olika typer av människor. Det är en bra fördel inför framtiden på många olika plan.

Om du inte genomfört GMU, vad hade du då gjort?
Jag hade pluggat vidare till tandläkare som är en av mina främsta drömmar.

På vilket sätt har du dragit nytta av dina tre år på Thoren Business School nu när du är med i genomgår GMU?

– Främst gemenskapen som är något av det viktigaste inom försvarsmakten.

Kommentarer från befintliga elever

Namn: Hassan El-Malli, BP15A

Vad tyckte du om föreläsningen?
– Jag tyckte att den var bra och intressant. Han var skicklig på att blanda det informativa med skämt. Det kändes lite som en stå-upp komiker. Man ville bara lyssna och att inte det inte skulle ta slut.

Hade du kunnat genomgå GMU?

– Helt klart, men inte förens jag har fått fullfölja min dröm som fastighetsmäklare. Men Omar fick mig helt klart mer intresserad!
Namn: Rebecca Nilsson, BP15A

Vad tyckte du om föreläsningen?
– Han höll i en jättebra föreläsning! Han var duktig på att hålla en jämn nivå på fakta och humor. Han hade även en bra och kreativ Powerpoint som gjorde att det var lättare att hänga med.

Hade du kunnat genomgå GMU?

– Ja, för det är intressant och ger en goda erfarenheter. Det ger disciplin och det finns många valmöjligheter inom yrket. Innan Omars föreläsning har jag inte tänkt på detta, men på sättet hade framförde det blev jag mer intresserad.