APL utomlands DEL 1 – TBS Helsingborg

Hej och välkommen hem!

Vi träffade några av våra elever på Thoren Business School Helsingborg som haft turen att göra sin APL utomlands för att höra om deras tid och nyttiga erfarenheter som de fått med sig. Nedan berättar Parmida om sin tid på T-Mobile i Nederländerna.Parmida ViiperiSkärmavbild 2015-03-09 kl. 10.05.52

Var gjorde du din APL?

– Jag gjorde min APL i Nederländerna, Haag på T-Mobile NL. Företaget är ett internationellt telecom företag.

Varför valde du att göra din APL utomlands?

– För att jag tänkte att eftersom vår APL period var efter jullovet och fram tills sportlovet, blev det totalt 9 veckor som jag kunde ha en praktik sammanhängande om det var utomlands, istället för hemma, och att det skulle gett mig mer! APL utomlands kan jag lära mig mer och få ett bredare kontaktnät, och jag ville expandera mina möjligheter!

Vad fick du göra?

– Mitt första uppdrag var att skriva en marknadsanalys för att förstå och lära mig om företagets lokala marknad. Sen blev avdelningsassistenten sjuk och dom frågade mig om jag ville hoppa in, så jag vikarierade och var department assistant under hela APL tiden. Jag fick vara ansiktet utåt, då det var mig alla kunder och besökare träffade först, delta på möte, föra protokoll, förbereda presentationen. Jag fick också följa med på resor till huvudkontoret i Bonn, besöka T Mobile butikerna för att se att allt var bra och att dom skötte sig.


Viktigaste lärdomen från den här tiden?

– Den viktigaste lärdomen var att ta utmaningen och möjligheten när den kommer! Jag var inte förberedd på att arbeta som department assistant, men lärde mig väldigt mycket.

Skulle du rekommendera andra att göra sin APL utomlands? Varför?
– Absolut! Man ska inte vara rädd för något, och det är inte ofta man får den möjligheten att ha sin APL utomlands under så lång tid. Det ger större nätverk kopplat till världen!

 

Förutom APL, vad kommer du minnas mest från din resa?

– Alla dessa härliga människor jag träffade och som nu är mina vänner, från alla delar av världen! Vi gjorde nya saker varje dag efter arbetet, som cyklade och utforskade staden, bowlade, var ute och åt middag och mycket mer, så resan blev mer äventyrlig!