Vill du jobba, studera vidare eller starta eget företag efter gymnasiet?

En del tror att det endast finns en väg framåt efter gymnasiet. För någon betyder det att börja jobba direkt, och för andra att studera vidare på universitet. Men har du tänkt på att du kan starta eget företag istället? Eller jobba först, och studera sen? Det finns många möjligheter efter studenten!

På Thoren Business School blir du redo för livet efter gymnasiet, oavsett vad du vill göra. Så här förbereder vi dig för framtiden.

Studera vidare  💻

Vi har tre högskoleförberedande program där du som har godkända betyg är färdig att studera vidare direkt. Det finns också ett yrkesförberedande program, Handels- och administrationsprogrammet, där du blir redo att börja jobba efter gymnasiet. Viktigt att veta är att du alltid kan lägga till kurser för högskolebehörighet.

På Thoren Business School får du en varierad undervisning och mycket stöd och coachning, så att du kan känna dig förberedd inför framtida studier. Läs om vår före detta elev Elsa, som studerar på Juristprogrammet efter gymnasiet.

Börja jobba direkt  💼

Även om du har gått ett högskoleförberedande program är det viktigt för oss att du får med dig verklig erfarenhet. På Thoren Business School får du därför ha praktik, case och projekt, där du kan knyta kontakter med arbetsmarknaden. Det leder till att du lättare får jobb efter studenten. Oscar gick tidigare på Thoren Business School och började jobba som projektledare direkt efter studenten.

Starta eget företag 💡

Kanske känns det främmande och långt borta att starta eget företag direkt efter gymnasiet. Men många av våra elever gör just det. Genom bland annat Ung Företagsamhet får du testa att gå igenom hela företagarprocessen, vilket ger dig mycket viktig erfarenhet inför framtiden. Många väljer dessutom att driva sina företag vidare efter studenten. Läs om vår tidigare elev Jonathan, som i dag driver en mäklarbyrå.

Många möjligheter 🤩

Det finns säkerligen många fler möjligheter efter gymnasiet som inte har nämnts här ovan. Kanske vill du resa jorden runt, arbeta ideellt eller utveckla dig själv innan du gör något annat. På Thoren Business School får du utrymme att växa som person, så att du kan leda dig själv framåt. Läs mer om hur Thoren Business School förbereder dig för framtiden.

Skicka en intresseanmälan till skolan

Är du intresserad av digitalt öppet hus eller har du några frågor om skolan? Skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information!

Vilken skola är du intresserad av?:

Är du intresserad av ett särskilt program? (valfritt)

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost

Telefon (obligatoriskt)

CASE

Vi tar företagsvärlden in i klassrummet. Hos oss blir du anställningsbar direkt efter studenten. Du tränar på att jobba med verkliga projekt och lösa verkliga utmaningar.

UNG FÖRETAGSAMHET

Du får möjlighet att starta ditt eget företag, och det är något vi är grymma på! Nu är det din tur. Vilken är din affärsidé? Många elever gör också om sitt UF-företag till ett riktigt.

GLOBALISERING

Tillsammans med dina klasskamrater åker du på Business Trip för att använda det du lärt dig i ett verkligt sammanhang. Efter studenten är hela världen din arbetsmarknad.

PRAKTIK (APL)

På alla våra program. Genom att använda de teoretiska kunskaper du får hos oss på en praktikplats lär du dig för framtiden – på riktigt. Praktikplatsen ger dig goda chanser till jobb.