Ali och Ades idé stoppar cykeltjuvarna

Under 2019 anmäldes 69 900 cyklar som stulna i Sverige, och cykelstöld räknas vara ett av de vanligaste egendomsbrotten. Två personer som vill stoppa stöldvågen är Ali och Ade i Örebro. Tillsammans har de startat One4tech AB, ett företag som säljer säkra cykelställ.

Ali Taleb går tredje året på Thoren Business School i Örebro, och Ade Farah tog studenten från skolan förra året. Men deras unga ålder till trots är det här två entreprenörer som ser till att göra verklighet av sina idéer. Idén med stöldsäkra cykelställ började för ett år sedan.

– Det började med att vi under samma vecka fick både min cykel och Ades lillasysters cykel stulen, berättar Ali Taleb, Marknadsansvarig på One4tech AB.

Ali och Ade kom då på idéen att sälja ett obrytbart lås i ett cykelställ och började samarbeta med företaget Bikeep. Deras cykelställ ska skydda cykeln på ett effektivt och smidigt sätt, med digitala nycklar.

– Det är en produkt som ska motverka cykelstölderna, skapa säkerhet för cyklisterna och öka antalet cyklister i samhället, säger Ali.

Se filmen här nedan där Ali och Ade beskriver hur cykelstället fungerar!