Aktivitetsdag för ensamkommande flyktingar

Nyligen hade på Thoren Business School Helsingborg aktivitetsdag för ensamkommande flyktingar. Jonas Nemeth som är biträdande rektor och lärare på TBS berättar om elevernas förberedelser inför eftermiddagen

– Eleverna har själva konstruerat programmet och aktiviteterna. De har från början haft fantastiska idéer och nu äntligen ska de verkställas. Det kommer vara tre stationer där elever fördelar sig. En språkdel där eleverna kommer skriva upp vilka språk de kan för att se hur de kan hjälpa till. Sen har eleverna fixat en spelhörna där de tillsammans kan spela Fifa eftersom Fifa är väldigt internationellt. Utan att behöva prata kan de kommunicera och hitta gemenskap. Våra elever har även sammanställt en lista över olika sportföreningar för de flyktingar som är intresserade av sport. Eleverna har till sist inhandlat snacks och dricka som skapar en liten mingelhörna. Jag tycker detta är ett fantastiskt initiativ för att få ensamkommande flyktingar att känna sig tryggare och välkomna, säger Jonas.

Wictor Boij som läser vårt Communication Program berättar om hans engagemang i denna dag.

– Jag har stora förväntningar och tror det kommer bli väldigt lyckat. Jag har precis poppat klart popcorn och fixat mingelhörnen där jag ska vara ansvarig. Vi vill göra detta för att de ska känna sig välkomna och få kontakter med olika organisationer som kan hjälpa dem ännu mer. Jag tycker detta ska bli väldigt spännande och kul! Att TBS är en skola som är så pass verklighetsnära gör att vi kan få genomföra detta evenemang vilket jag tycker är en stor fördel så man får vara delaktig och inte bara läsa sig till saker utan att kanske förstå.