Adrian tog hem tre förstaplatser under UF-mässan i Gävleborg

Thoren Business School-eleven Adrian Skoglunds företag Förento UF imponerade onekligen på domarna under Gävleborgs UF-mässa i Iggesund. Där tog han hem förstaplaceringen i tre kategorier: Årets säljare, Årets Innovation och Årets tjänst. Och Adrian tänker redan nu ta företaget vidare.

Adrian Skoglund är van vid att starta och driva och företag genom Ung Företagsamhet. Förra året hade han företaget Sweet Times Media Group UF som skapade mobilspelet Memblock. Spelet gick då snabbt upp på plats åtta i App Store.

I år valde han också att fokusera på teknik, genom företaget Förento UF.

– Det är ett digitalt läromedel där du kan lära dig om entreprenörskap, till exempel genom olika kreativitetsövningar och quiz, berättar Adrian.

Två gymnasieskolor, Drottning Blanka i Gävle och Bessemergymnasiet i Sandviken, använder redan upplägget. I framtiden kan Förento UF även börja användas för att lära ut om andra ämnen.

– Sidan ska göra inlärning enkelt för alla, vad de än vill lära sig, säger Adrian.

När han har tagit studenten till våren och när Ung Företagsamhet är över tänker Adrian göra om företaget till ett aktiebolag. Och han har storslagna planer.

– Jag vill att Förento ska användas av alla skolor som lär ut om entreprenörskap.

Adrians första mål är att alla Thoren Business Schools skolor, som bland annat finns i Stockholm, Örebro, Malmö, Sundsvall och Umeå, ska börja använda läromedlet. Förento UF kan därmed komma att forma många unga entreprenörers inlärning.

Stort grattis till Thoren Business Schools alla vinnare under Gävleborgs UF-mässa!