Trainee rätt väg för Jennie

[ingress]Jennie Åström går Commerce Program som trainee på Thoren Business School Umeå och hon trivs utmärkt med sin gymnasieutbildning och på praktikplatsen.[/ingress]

Jennie Åström hade börjat Commerce Program på Thoren Business School Umeå när en lärare på skolan berättade för henne om möjligheten att vara trainee.
– Det lät kul och lockande, den inriktningen har jag haft sedan tvåan, säger Jennie.

Tog själv kontakt med Wilma
Jennie går nu i trean och har nu i över ett år gjort sin praktik på spa- och skönhetssalongen Wilma i Umeå. Hon tog själv kontakt med företaget eftersom hon länge velat vara där. Jennies mentor hjälpte henne sedan att ordna ett möte mellan ägaren, Jennie och hennes mentor då Jennie fick presentera sig själv ordentligt och de tillsammans kunde gå igenom allt praktiskt. Därefter fick hon klartecken.
– I första hand gällde det bara för tvåan, men jag fick vara kvar även i trean. Det gäller att vara duktig och visa framfötterna, säger hon.

Varierade arbetsuppgifter
På Wilma får Jennie stå mycket i butiken och möter många människor. Andra sysslor såsom att städa och tvätta, göra bokningar och förbereda salongens relaxavdelning med skönhetsprodukter, frukt och annat samt visa kunder som hyrt den, ingår också i Jennies uppgifter.
– Jag lär mig jättemycket, inte minst hur man bemöter kunder, vilket är väldigt viktigt i yrket. Jag har utvecklats mycket, mognat och vågar ta för mig mer, säger hon.

[quote style=”style1″ align=”none”]Att få erfarenhet såhär tidigt är väldigt värdefullt. Man vet vad som väntar och är väl förberedd för arbetslivet.[/quote]

Jennie gör praktik på Wilma två dagar i veckan, och hon är väldigt nöjd med utbildningens upplägg, och tycker att avbrotten gör att hon presterar bättre i skolbänken också.
– Det är skönt att komma från skolbänken och få öva yrket i verkligheten. Att få erfarenhet så här tidigt är väldigt värdefullt. Man vet vad som väntar och är väl förberedd för arbetslivet, säger hon.

På Wilma jobbar hudterapeuter, spaterapeuter och massörer, och Jennie vill själv utbilda sig till hudterapeut.
– Det har jag velat sedan jag var i Turkiet när jag gick i högstadiet och var på ett spa som var så fint och trevligt. Jag har tänkt på att starta eget och då känns Commerce program rätt med bra kurser som förbereder mig för det.

Cristin är Wilmas ägare och Jennies handledare under praktiken.
– Jennie har verkligen vuxit på Wilma. Hon tar för sig och klarar mycket själv. Hon hjälper oss mycket och är en bra kollega, säger Cristin.