Case ActionAid – TBS Stockholm

Nyligen fick TBS Stockholm besök av Miranda Myrberg från ActionAid som presenterade ett ytterligare case som elever på Thoren Business School ska arbeta med. ActionAid är en religiöst och partipolitiskt oberoende organisation som kämpar för mänskliga rättigheter och för att bekämpa fattigdom runt om i världen. En rättvis värld fri från fattigdom.

ActionAid tillsammans med andra företag har tagit fram en app som ska användas för att kartlägga storstäder från ett trygghetsperspektiv. Med appen ska användarna markera de områden som dem upplever som otrygga.

Elevernas uppgift är att tillsammans med sin grupp arbeta med marknadsföring genom att skriva en Facebook-text på två korta paragrafer om appen som ska intressera så många som möjligt. De ska även komma på ett passande namn för appen. Det mest attraktiva bidraget som väljs ut av ActionAid tillsammans med läraren belönas med ett intyg och ett VIP-besök på ActionAid då vinnarna tillsammans med en professionell textredaktör gör dem sista finslipningarna.