Elever på Thoren Business School Uppsala berättar om sin APL plats

[ingress]Just nu är åk 3 eleverna på Thoren Business School Uppsala ute på sina APL platser. Detta innebär att de under fem veckor får prova på ett yrke och där praktiskt använda sig av sina kunskaper från skolan. Vi träffade Johan Rudelius och Henrik Liljestrand som går Business Program som har sin APL på företaget Oxpand AB, som arbetar med e-butiken stilrenaklockor.se.[/ingress]

Hur kommer det sig att ni valde just detta företag?
– I och med att skolan redan hade en kontakt med företaget och att vi båda är intresserade av e-handel.

Vad har ni för arbetsuppgifter?
– Tanken är att vi ska genomföra samma arbetsuppgifter som ordinarie personal. Just nu lägger vi upp nya produkter från en ny leverantör och vi arbetar även mot bloggar för att hitta nya samarbeten där.

Vilka förväntningar har ni?
– Att vi kommer lära oss mycket och att vi kommer få goda erfarenheter om hur e-handel fungerar. Genom vår praktik hoppas vi att vi får med oss bra erfarenheter inför framtida arbetsliv!

Bild APL