Våra TBS-elever vill göra skillnad i sommar

Sommar betyder för många sol, bad och en härlig, välförtjänt ledighet. För några av våra elever betyder det mer än så. Under sommarlovet har flera av våra ettor tagit sig an utmaningen att, genom UngDrive, starta ett eget företag.

– Vi ska starta ett företag som varar under sommaren där vi själva får välja affärsidé. Vi har fått hjälp av våra coacher under första veckan för att sedan jobba själv resten av sommaren. Det är lite som ett UF-företag, men ändå inte då det endast sträcker sig över sommaren, förklarar Alexandra Nilsson.

Alexandra Nilsson har nyligen avslutat första året på Thoren Business School Helsingborg. Hon trivs oerhört bra och ser fram emot kommande läsår vilket bland annat innebär att starta ett UF-företag. Innan dess vill hon få mer kött på benen och känner att UngDrive är en väldigt bra hjälp på vägen. Att komma på en affärsidé var för Alexandra ganska enkelt.
– Jag ska sälja armband för att sedan ge femton procent av priset till WWF för att stödja djuren, berättar Alexandra stolt. Armbanden är självflätade och till sin hjälp har hon använt internet för att hitta information om hur man går till väga.

Att själv fläta armbanden var dock ingenting hon tänkt göra från början.
– Jag tänkte först göra pärlarmband med olika design, men jag insåg snabbt att pärlor tar lång tid att köpa in och det är dyrt. Det är samtidigt roligare att fläta själv för då kan du få in fler färger. Jag vill ha det Afrikainspirerat, berättar Alexandra.

Armbanden kommer att kosta 89kr och 99kr beroende på vilken modell man vill ha, och företagets namn är Embrace som är noga utvalt för att passa ihop med affärsidén.
– Embrace betyder omfamna, och man omfamnar ju lite eftersom att man stödjer djuren. Det blir en liten community eftersom att man vill hjälpta till. Brace kan även kopplas till bracelet som betyder armband.

Jakten efter sponsorer är i full gång och så även planeringen inför mötet med en potentiell investerare.
– Jag har försökt att hitta sponsorer. Sen ska jag även träffa en investerare och hålla en pitch för honom. Man går in och förklarar hur mycket man vill ha. Man kan be om mellan hundra till tvåtusen kronor.

Alexandra valde att vara med i UngDrive då det är en bra förberedelse inför UF-företaget i årskurs två. De är cirka femtio elever i gruppen varav hälften är elever från TBS.
– Man får kunskap om att sälja och marknadsföra. Du blir ju lite av en utbildad entreprenör efter förra veckan och de kommande två månaderna. Vi är typ femtio elever i den här gruppen varav hälften är från TBS.

Forza of Sweden har tidigare besökt Thoren Business School Helsingborg och hållit föredrag om UngDrive, och glädjande är att många av våra elever nappade direkt. Veckan som varit har inneburit långa dagar med många kunskapsgivande föreläsningar.
– Vissa dagar har varit roligare än andra. En dag handlade det om marknadsföring vilket jag tycker är jättekul. En annan dag handlade det om regler och lagar vilket jag tycker är mindre kul, men ändå viktigt. Det roligaste under veckan var att få skapa en egen hemsida samt att få träffa alla coacher och få behövlig hjälp.

Alexandras sommarschema ser ut att vara väldigt fullspäckat, men trots det hittar hon ändå tid över till att varva ner.
– Det hinns med att ha sommarlov! Jag jobbar ju även på min mammas jobb. Jag gör detta och jobbar hos min mamma. I tre veckor ska jag jobba hos min mamma innan jag åker till England. Efter Englandsresan hoppas jag att jag byggt upp mitt företag. Jag ska ta kontakt med Djurrättsalliansen och WWF och förhoppningsvis blir företaget ännu större då. Att jobba med detta är vila för mig, avslutar Alexandra glatt.