Tre företag från Thoren Business School Örebro kan bli Årets UF-företag

Sex företag har gått vidare i Årets UF-företag i Örebro och hälften av dessa kommer från Thoren Business School. Det är tre väldigt olika företag men eleverna bakom dessa har två saker gemensamt, de är otroligt drivna och tror på sina idéer. Och har som mål att ta sig hela vägen till SM. Imorgon är det dags för nästa uttagning och vi håller tummarna för våra UF-företag!

Skaparna av Hälsoportalen UF Alice Molin, Filippa Stridh, Ellen Jonsergårdh och
Felice Sidal har tagit fram en app med korta videoklipp med matrecept som är både enkla att tillaga men också hälsosamma.

– Första målet var att skapa appen vilket vi lyckades göra tack vare ett samarbete med ett annat UF-företag. Nu vill vi börja samarbeta med andra företag som vill marknadsföra sina produkter i vår app, helt enkelt utveckla appen.

De unga företagarna lyfter även skolans roll i deras framgångar.
Vi har fått otroligt mycket stöd, läraren har peppat oss när vi har varit osäkra och har avsatt extra tid utanför lektioner för att stötta och hjälpa inför det som nu väntar. Vi har fått bra råd och känner att skolan engagerar sig i vårt företag.

Eleverna bakom Parkingfinder UF Sofia Hedberg, Caroline Nilsson, Ebba Tenselius och Jennifer Cornelius tror starkt på sin idé som föddes när eleverna medverkade i skolans egna “Draknästet” i årskurs två. Deras idé, som gick ut på att man via en app kunde hyra ut sin parkering till intresserade, belönades under ”Draknästet”. När det var dags för eleverna att starta sina egna UF-företag ville de förverkliga idén de hade presenterat för drakarna.

Vi tog vår idé till en lite mer manuell nivå eftersom vi inte hade möjlighet att skapa själva appen. Så det är vi själva som hanterar alla förfrågningar. Vi har en sida där man kan höra av sig om man har en parkeringsplats som man vill hyra ut eller är intresserad av att hyra parkeringsplats, när vi hittar två som passar ihop hör vi av oss till båda parter.

Vår idé är unik och finns inte på marknaden och vi har kämpat hårt med vårt företag. Det är också en ide som kan bli större i framtiden då vi ser ännu större potential i storstäder.

Det tredje UF-företaget är Real Talk UF med skaparna Julia Johansson och Valerie Pilo som varannan vecka publicerar podcast där de delar med sig av sina känslor och tankar och får tonåringar att känna igen sig.

– Vi har gått i samma skola sen sexan och eftersom vi alltid pratar i telefon med varandra så började vi tänka på att det vore roligt om vi kunde dela med oss av våra tankar med andra. I vår podcast pratar vi om känslor, tonårslivet och är väldigt ärliga och rakt på sak.

När vi frågar de unga företagarna varför de tror att de är ett av bidragen som gått vidare är deras självklart;
– För att vi har jobbat hårt, lagt ner mycket tid på vårt företag.