Thoren Business School Uppsala har flest registrerade UF-företag i Uppsala län

Ingen annan skola i hela Uppsala län har fler registrerade UF-företag än TBS Uppsala. Med hela 70 registrerade UF-företag står TBS Uppsala som ensam herre på UF-täppan i länet. UF-lärare Johan Svensson berättar att siffrorna speglar skolans engagemang.

Thoren Business School Uppsala har sedan starten 2007 varit skolan med entreprenörskap och företagsamhet som fokus. Den andan har bara växt med åren. Den senaste bragden var att förra året gå till SM-final med flera UF-företag. I år är målet att nå ännu högre.

– Att vi har flest registrerade företag ger bra förutsättningar till att prestera i den regionala UF-mässan. Många av eleverna är väldigt engagerade och har bra idéer som kan slå högt, berättar lärare Johan Svensson.

Hur känns det att vara störst i Uppsala län?
– Det känns riktigt bra med tanke på den hårda konkurrens det är mellan skolorna här. Jag är stolt över eleverna som sliter och kämpar för att deras företag ska gå så bra som möjligt. Vi ser verkligen fram emot UF-mässan i mars!