Thoren Business School Stockholm #1

Vi har tidigare berättat om Thoren Business School Gävle som med sitt engagemang för Ung Företagsamhet har flest registrerade UF-företag i sin region. Nu kan vi stolt tillägga att även Thoren Business School Stockholm står som nummer ett i sin region.

-Det är ett resultat av allt arbete som vi lägger ner på att förbereda eleverna på att de ska starta igång med UF under sitt tredje år, säger Magnus Hellström, lärare i entreprenörskap.

På Thoren Business School är UF-företagande en naturlig del av gymnasietiden och det var under de grå och regniga höstdagarna som den unika affärsidén med Sthlm Umbrellas väcktes.

– I Stockholm regnar det ca 174 dagar om året och jag var så trött på att få lockigt hår när det var regn i luften och det var så hela idén med vårt UF företag startade, säger Amanda Bassili, säljansvarig på Sthlm Umbrellas och fortsätter:

– Våra paraplyställ finns utplacerade runt om i Stockholm och vi erbjuder gratis lån av paraply som man sedan återställer i valfritt paraplyställ.

De fyra grundarna läser sista året på Thoren Business School Stockholm och är alla eniga om att driva UF är något unikt och spännande som de även rekommenderar andra att göra.

-Det bästa med att starta och driva UF är att man får testa sina kunskaper och lärdomar på individnivå i företaget, samtidigt som man lär sig nya saker och utvecklas som person, säger Jasmina Tomic, marknadsansvarig på företaget.

Vägen från en UF-idé till en fulländad affärsplan kan ibland vara komplicerad och för Sthlm Umbrellas var stödet från lärarna verkligen till stor hjälp.

-Vår handledare Magnus Hellström har varit ett enormt stöd och gett oss vägledning från en ganska knepig idé till ett färdigt företag. Lärarna vill verkligen att eleverna ska lyckas och kämpar för bästa resultat bland UF-företagen på skolan, säger Tuva Wodmar, ekonomichef på Sthlm Umbrellas.

-Det är fantastisk kul att jobba med Sthlm Umbrellas. De är väldigt ambitiösa och arbetar stenhårt med varje liten bit av de olika momenten. Dessutom deltar de i alla typer av tävlingar och kommer garanterat att vara väl förberedda inför både fortsatta studier och arbete, säger Magnus.

I slutet av mars står Sthlm Umbrellas på mässan ”Entreprenörskap på riktigt” och förhoppningen är att gå vidare till SM i Ung Företagsamhet som äger rum senare under våren.

-Det skulle vara en fantastik upplevelse att få tävla i SM. Utöver mässorna den närmsta tiden ligger fokus på att öka spridningen av paraplyer genom att hitta fler utställningsplatser, säger Sofia Rehlin, VD Sthlm Umbrellas och fortsätter:

– Vi ser många möjligheter att driva företaget framåt och lyckas. Vi tycker det är väldigt roligt med företagande och ser fram emot vad som komma skall, avslutar Sofia.