Thoren Business School Malmö – Mäklarspelen

I samarbete med Svensk Fastighetsförmedling genomförde Thoren Business School Malmö Mäklarspelen 2017, ett case där elever fick prova på mäklaryrket. – Jag har inte tillräckligt med superlativ i min vokabulär för att beskriva Mäklarspelen! säger Pernilla Möller, lärare.

Under två dagar fick elever som läser första året på Communication Program utföra arbetsuppgifter som mäklare brukar göra. De åkte ut till en nybyggd visningslägenhet, fotade, gjorde planritningar, skrev objektsbeskrivningar och fick säljcoachning. I slutet av första dagen kom Sveriges radio till skolan och livesände från förberedelserna inför den stora finalen följande dag.
Event på Malmö Live.
Två dagars intensivt arbete avslutades med ett välbesökt event på Malmö Live där grupperna inredde var sin monter och gjorde sitt yttersta för att sälja en verklig lägenhet till besökarna.
– Alla som var med var väldigt duktiga och bidrog till att göra kvällen perfekt. Vi har fått svar på att mäklarrollen inte är så enkelt. Det innebär mycket förarbete innan visningen kan börja. Säljare eller mäklare är absolut något jag hade kunnat jobba som, säger Michelle, elev på Communication program.

Efter att besökarna fått dryck med tilltugg och minglat runt delade de ut poäng till grupperna via sina telefoner. Det var ett oerhört jämt resultat men till slut stod det klart att gruppen TBS Fastighetsbyrå var publikens favorit. Det gick inte att ta miste på gruppens glädje över vinsten.
– Det har varit en häftig upplevelse helt klart och att vinna det hela är ju verkligen mäktigt! säger Oliver, medlem i det vinnande laget.
Givande samarbete

Eleverna imponerade på såväl besökare som lärare och mäklare. Det märktes att de tyckte caset var roligt och man kunde gott se några framtida fastighetsmäklare.
– Det har varit fantastiskt att se hur mycket eleverna kan växa och utvecklas på endast två dagar. Deras presentationer på Malmö Live gjorde mig till en stolt lärare, säger Pernilla Möller, lärare på Thoren Business School Malmö.

Både Thoren Business School Malmö och Svensk Fastighetsförmedling är positiva till ett framtida samarbete.
– Jag vill rikta ett särskilt stort tack till Svensk Fastighetsförmedling som gick in i projektet helhjärtat och gav våra elever möjligheten att testa på mäklarlivet på riktigt, säger Pernilla Möller, lärare på Thoren Business School Malmö.