Thoren Business School är svenska mästare igen!

För andra i rad vann en elev från affärsgymnasiet det prestigefyllda priset “Årets Säljare” vid SM i Ung Företagsamhet. Theo Pokorny från Thoren Business School Stockholm upprepade Sofia Fors bedrift från fjolåret.

Bland 26 430 gymnasieelever lyckades han ta sig igenom regionsfinalen och nådde SM-finalen som en av de sex bästa i priskategorin. Det slutade med att Theo Pokorny blev bäst i landet. Närmast chockad fick han vandra upp på scenen och ta emot segerchecken på 5 000 kronor.

Vad tänkte du när du gick upp på scenen?

– Att jag inte skulle svimma. Jag kommer inte ihåg vad jag sa eller vad jag gjorde. Jag hade så mycket adrenalin, säger och skrattar.

Vad gjorde att du vann?

– I motiveringen stod det att jag vågade och att jag tog ut svängarna lite. Sen nämnde de kroppsspråk och det är väl något jag jobbar med, att utstråla glädje, förklarade vinnaren av Årets säljare.

För ett år sedan tog Sofia Fors från Thoren Business School Örebro emot sitt pris som “Årets säljare” på SM i Ung Företagsamhet. I tisdags kväll var det Theo Pokorny som tog hem priset och gjorde Thoren Business School till svenska mästare i kategorin för andra året i rad.

Med sitt UF-företag Petter-Niklas -ett underklädsföretag  – har Theo Pokorny levererat rejält i sina säljinsatser.

– Det känns helt fantastiskt att jag vann den regionala mässan. Sedan fick jag vinna hela tävlingen, det känns ännu mer galet. Det här lär jag inte glömma. Jag är i chocktillstånd. Det är svårt att greppa det, berättade han euforiskt efter SM-guldet.

Vi säger ett fantastiskt stort grattis till Theo som vunnit ett pris de flesta bara kan drömma om!