TBS-eleven Johanna Hagenfeldt deltog i Molecular Frontiers Symposium

Johanna Hagenfeldt i klass MP15 fick stipendium för att delta i Molecular Frontiers Symposium i Stockholm den 23-24 maj. Symposiet besöktes av gymnasieelever från norr till söder samt även från Danmark och USA. Det blev två händelserika dagar fyllda med föreläsningar av många framstående biologer.

– Stockholm var jätteroligt och mycket mer spännande än vad jag trodde. Jag fick gå på föreläsningar som främst handlade om olika områden inom biologi och kemi, berättar Johanna.
Johanna Hagenfeldt fick stipendium för att åka upp till Stockholm och närvara vid ett symposium som handlade om molekylärbiologi och dess framtid. Att just hon fick stipendium tror hon beror på hennes stora intresse för just molekylärbiologi.
– Jag tror att jag fick stipendium för att jag uttryckt ett stort intresse för just molekylärbiologi samt så är jag väldigt intresserad av att jobba med det i framtiden. Jag tror att det var en stor faktor då de nog vill främja och uppmuntra personer att läsa det i framtiden, förklarar Johanna.
Johanna läser det naturvetenskapliga programmet på Thoren Business School Helsingborg vilket gjorde besöket i Stockholm väldigt aktuellt och spännande, då hon kunde koppla föreläsningarna till det hon läser inom programmet. Under två dagar fick hon gå på flera olika föreläsningar av många framstående biologer och entreprenörer inom ämnet. Några av dem har även sagt att Johanna har potential att få Nobelpris i framtiden vilket gjorde allting mycket roligare.

– Stockholm var jätteroligt och mycket mer spännande än vad jag trodde. Jag fick gå på föreläsningar som främst handlade om olika områden inom biologi och kemi. Då föreläsarna var professorer och forskare som ligger främst inom sitt område gav detta en ovärderlig insyn om dess framtid. Jag fick också tid att personligen prata med professor Jack Szostak, som bland annat vunnit Nobelpriset, vilket var jätteroligt och inspirerande, berättar en glad Johanna.
Stockholm var för Johanna en oerhört inspirerande och kunskapsgivande resa som hon med ett leende kan blicka tillbaka till. Det var en resa hon rekommenderar andra att göra om möjligheten ges.
– Jag hoppas få göra en liknande resa igen då den var väldigt spännande och inspirerande. Jag rekommenderar verkligen andra att åka på en sådan här resa om de får chansen, avslutar Johanna.