Succé för UF-mässa på Thoren Business School Malmö

Över 30 utställare fanns på plats under lördagen när Thoren Business School i Malmö anordnade den årliga UF-mässan. Företagen som eleverna startat sålde allt ifrån lösögonfransar till barnpassning.

På Thoren Business School tränas eleverna i att gå från idé till handling. Man får möjlighet att starta ett eget företag, driva och avveckla. Skolan ger eleverna verktyg att förverkliga sina företagsdrömmar. På Thoren Business School Malmö har eleverna startat upp sina företag och tagit fram sina produkter, som nu ska lanseras på marknaden.

Eleverna hade lagt ner mycket arbete på att få fram en produkt eller tjänst och utforma sina montrar inför mässan på Thoren Business School. De tävlade om bästa monter, flest besökare och personlig försäljning. Vinnare i kategorin bästa monter blev företaget Lovely Lashes. Bästa säljare blev Abbe och flest besökare vanns av Månadsboxen.

-Vi såg många spännande och intressanta utställande UF-företag med kreativa, iögonfallande och professionella montrar. Det var en fröjd att gå runt och se och höra alla businessorienterade elever i farten. Alla elever visade med besked att de har vad som krävs för att bli affärskvinnor och affärsmän, säger Erik Bäck, lärare i företagsekonomi.

SteadyGrip UF var en av utställarna på mässan som fångade många besökares uppmärksamhet. Företaget säljer ett stöd som fästs bakpå telefon och surfplatta för att minimera risken att tappa dem. Anton Borbos, försäljningsansvarig i företaget SteadyGrip UF, tycker att mässan var trevlig och lyckad.
–Vi tyckte det var väldigt bra! Det var perfekt att kombinera Öppet hus med UF-mässa vilket självklart var till vår fördel. Vår försäljning flöt på bra och vi fick många sälj.

I företaget ingår även Axel Petré, VD, Nicolas Skalski, marknadsföringsansvarig samt Pontus Widén, ekonomiansvarig.
UF-mässan blev ett ypperligt tillfälle för de unga företagarna att lansera sina produkter. Nu följer ytterligare en mässa som går av stapeln den 9 mars på Emporia, ett av Sveriges största köpcentrum.