Spännande framtidscase på TBS Malmö

Snart tar treorna studenten. Plötsligt är gymnasieåren över. Men vad händer sedan? En del har redan en plan klar medan vissa fortfarande funderar på framtiden. Till hjälp har eleverna som läser Business program haft ”Efter studenten- ett framtidscase”.

Det blev en dag fullspäckad med föreläsningar om livet efter studenten. Allt ifrån studentliv och val av utbildning till att jobba och tjäna pengar direkt efter gymnasiet.
Lunds Universitet gästade oss och berättade om utbildningar i allmänhet och ekonomistudier i synnerhet. Eleverna fick ställa frågor till studie-och yrkesvägledare och ambassadörer. De fick även öva på att söka till högskolan, kolla upp behörighetskrav och antagningsstatistik, ta reda på vad man får i studiebidrag och lån från CSN samt göra upp en budget.
Arbetsförmedlingen kom och föreläste om arbetsmöjligheter, skriva CV och att promota sig själv. Därefter kom Swedbank och berättade om privatekonomi efter studenten, samboavtal, CSN och mycket mer.

Dagen avslutades med en inspirerande föreläsning om annat man kan sysselsätta sig med efter gymnasiet, så som att åka som au pair, vara skidlärare, arbeta som reseledare eller läsa roliga kurser som till exempel Harry Potter-kunskap!