Sixten började på sitt drömjobb direkt efter studenten

Sixten är en av många elever som gjort en häftig resa både under och efter gymnasiet. Han läste Business Program inriktning marknadsföring på Thoren Business School Stockholm och tog studenten våren 2015. Därefter dröjde det inte länge förrän det internationella och expansiva företaget Daniel Wellington, uppmärksammade de färdigheter och talanger som han utvecklat under sina år som elev på TBS, främst genom sitt UF-företagande och praktiken.

”Man är rätt unik på marknaden med så många referenser direkt efter gymnasiet”- säger Sixten

Vi vill utveckla din företagsamhet och kreativitet.
Sixten arbetar idag för DW som Social Commerce Coordinator i Norden. Enligt Sixten bygger DW i likhet med Thoren Business School på entreprenörskap och kreativitet.
– Det är häftigt att bli tagen seriöst och få jobba med precis det jag ville – marknadsföring – så tidigt.

Sixtens referenslista som endast 19åring stack snabbt ut hos rekryteraren på Daniel Wellington. Praktiken har lett till både arbete och goda kunskaper inom marknadsföring och reklam. Under sista året på gymnasiet drev han ett UF-företag med reklamfinansierade gratisblock som delades ut till studenter.

– Det var givande att i ett tidigt stadie utvecklas inom marknadsföring och utmanas att sälja in affärsidén till företag”

Vad är det bästa med TBS?
– Helt klart praktiken och att få driva UF-företag. TBS Stockholm är Sveriges 4:e största UF- skola och det är inte sällan skolan kammar hem priser för elevernas prestationer. Att få tävla med det företag vi hade skapat var det roligaste under resans gång.

Sixten ser också tillbaka med glädje på relationen med lärarna.
– Vi hade ett väldigt bra samarbete och jag har alltid fått den hjälp jag har behövt. De var aldrig för upptagna för att hjälpa till. Stämningen på TBS är det bästa med skolan.

Sixtens tips till dig som ska välja gymnasium

• Tacka ja till nya utmaningar. Det kommer göra stor skillnad.

• Engagera dig i UF och praktiken.
  • Lärdomarna och referenserna är ovärderliga!

• Gymnasievalet är viktigt så visa intresse tidigt, gå på öppna hus och elev för en dag. Ta reda på vilka möjligheter som finns på TBS och använd dem! Var inte rädd för att ta för er!