Lärare på Thoren Business School bakom mobilapp

Plockd är appen som hjälper studerande och lärare att fokusera på skola eller jobb. Skaparna bakom appen är Göte Brunasso, ekonomilärare på Thoren Business School Örebro och Adam Jafer, tidigare elev på skolan. Duon har tillsammans med Christer Nordström, Almi, utvecklat appen som ska spara tid.

Det var när Adam Jafer påbörjade sina studier på Dataingenjörsprogrammet på Örebros Universitet som han uppmärksammade problemet med mobilanvändandet under lektioner.
-När Adam kom och berättade om sin upplevelse på universitet och sin idé med att minska mobilanvändandet under föreläsningar och lektioner såg jag många möjligheter med affärsidén. jag kände direkt att jag ville vara en del av projektet, berättar Göte Brunasso.

”Behåll fokus och bli belönad” är Plockds slogan som syftar till att hjälpa studenter och gymnasieelever att behålla fokus på studierna under skoldagarna och inte segla iväg på olika sociala medier. Genom att samla poäng får användarna ta del av olika erbjudanden och rabatter i utvalda butiker.
– Jag och mina kollegor använder appen dagligen och även många av eleverna här på TBS använder Plockd. Det är fantastiskt roligt att på ett enkelt och förtjänstfullt sätt hjälpa eleverna att behålla fokus på studierna, säger TBS-läraren.

Kompanjonerna känner varandra sedan tidigare då Göte fungerat som bollplank när Adam under sitt UF-år utvecklade appen Quendly. Därför blev samarbetet naturligt.
– Vi två har tillsammans med Christoffer arbetat fram denna tjänst genom att plocka idéer från en rad olika företag inom flera olika branscher. Vi har helt enkelt inspirerats av många olika företag och kokat ner detta till vår egna produkt, säger Göte och fortsätter:
– Vi har nu kommit en bit på vägen till det vi vill att vår produkt ska stå för. Dock är det många utvecklingstimmar kvar då vi har enormt många idéer på hur vi ska göra detta till en helt unik app. Vårt mål är att lansera appen i 10 städer fram till sommaren. Det kommer med andra ord bli en hel del fotarbete framöver för oss tre i företaget.

Här kan du läsa mer om Plockd

Foto: Therese Johansson