Josefin Nilsson lämnar Thoren Business School bakom sig

Josefin Nilsson tog nyligen studenten och avslutade därmed tre års gymnasiestudier på Thoren Business School Helsingborg. Nu väntar jobb på en av Scandlines färjor som åker mellan Helsingborg och Helsingör.
– Hur jag kom in på detta var för att min syster redan jobbar där, på färjan Hamlet. Därför kom jag också in på den banan och ska framöver jobba på Mercandia, förklarar Josefin.

Josefin Nilsson tog studenten för knappt två veckor och lämnade skoltiden på Thoren Business School Helsingborg bakom sig. Hon har för tillfället inga planer på att läsa visare utan nu är det jobb som gäller. Josefin började att jobba i måndags, men innan dess fick hon genomgå några dagars säkerhetsutbildning för att bli rustad med värdefull kunskap.
– Jag har varit på en säkerhetsutbildning som heter Basic Safety där jag fått lära mig HLR och hur en hjärtstartare fungerar. Jag har även fått lära mig om hur man släcker bränder och har fått prova på att släcka en docka. Vi har även varit mycket i bassängen och fått lära oss om evakuering. Vi har fått lära oss hur man vänder en flotte, hur man kommer i dem samt hur man ska simma. Det har varit intressant, berättar Josefin.

Säkerhetsutbildningen pågick under förra veckan och innebar tidiga morgnar och sena kvällar. Trots långa dagar känner Josefin att det var värt mödan då hon nu har ett spännande jobb att gå till.
– Jag sökte en massa jobb och fick detta till slut. Hur jag kom in på detta var för att min syster redan jobbar där, på färjan Hamlet. Därför kom jag också in på den banan och ska framöver jobba på Mercandia, förklarar Josefin.

Under Josefins sista år på Thoren Business School Helsingborg spenderades en del av fritiden till att söka jobb vilket senare också gav resultat. Både Espresso House och Scandlnes hörde av sig och var villiga att erbjuda henne jobb. Josefin tog sig en funderare och beslöt sig för att tacka ja till jobbet ute till havs.
– Det är så svårt att få jobb så man får ta det man får känner jag. Jag fick jobb både här och på Espresso House och funderade över vad som blir bäst för mig, berättar Josefin.
Josefin tycker att det är kul att ha börjat jobba direkt efter studenten då det inte minst innebär en större och mer välfylld plånbok. Hon känner sig redo för ett nytt kapitel i livet och anser att TBS hjälpt henne på vägen.
– Man känner sig mer mogen, helt klart. Jag har under min studietid på TBS fått komma ut i näringslivet genom både APL och olika case. Jag har därmed också fått en bättre förståelse för hur det fungerar, förklarar Josefin.

När Josefin blickar tillbaka till hur hon var innan gymnasiet, och jämför med hur hon är idag, så är det mycket som hänt på vägen.
– Jag har växt mer som person. Jag tar mer ansvar och känner mig mer mogen, berättar Josefin.
Att ta studenten innebär inte bara att gymnasietiden är över. Det innebär också att man inte längre kommer att gå tillbaka till skolan där ens klasskamrater tidigare hållit hus. Dock slår Josefin fast att kontakten med klasskompisarna kommer att fortsätta.

– Det är klart att jag kommer att hålla kontakten med mina klasskompisar! Vi kommer alltid att ha kontakt. Man har ju ändå hittat vänner för livet, förklarar Josefin.
Det har snart gått två veckor sedan studentdagen och för Josefins del har det därefter hänt en hel del. Trots det minns hon dagen som om det vore igår.
– Den var helt underbar! Dagen började tidigt och slutade sent. Man hade fantastiska människor runt sig hela tiden och det var så mycket glädje. Det var en dag som man bara vill göra om igen, avslutar en glad Josefin.