Hockeygymnasiet

Kombinera gymnasiet med hockeyutbildning

Ishockeygymnasiet i Karlstad vänder sig till dig som tillhör distriktseliten i din åldersklass och som vill kombinera gymnasiestudier med elitishockey.

Grums Hockey och hockeygymnasiet samarbetar med Thoren Business School Karlstad som är en skola i utvecklingsföretaget ThorenGruppen AB, ett norrländskt familjeägt företag med bland annat 27 gymnasieskolor från Skellefteå i norr till Malmö i söder och över 1 300 medarbetare.

Grums Hockey har ett klart uttalat syfte och en klar målsättning med ishockeygymnasiet; målmedvetna spelare ska med god handledning och bästa möjliga träningsförutsättningar kunna utvecklas till spelare på elitnivå. Dessa ungdomar ska även klara av studierna med goda resultat.

För oss är det viktigt att eleven klarar av både skola och ishockey på ett bra sätt. Vårt mål är att eleven efter tre år på hockeygymnasiet både ska vara en duktig ishockeyspelare parallellt med att individiden tar ansvar för och säkrar upp en stabil skolutbildning inför framtiden. Vi har också som krav att man fullföljer sin tre-åriga gymnasieutbildning. Vi tror på en god helhetssituation där utbildning och ishockey går hand i hand.

Därför har vi i Grums Hockey i samarbete med Thoren Business School ett upplägg där eleven får möjligheter att klara av både skola och ishockey. Genom vårt helhetsperspektiv där skola och hockey integreras genom god dialog mellan lärare, elev och instruktör skapas goda förutsättningar för att lyckas både i skolan och i hockeyn.

Thoren Business School ligger vid Järnvägsgatan 4, i centrala Karlstad. All träning bedrivs på Billerud Hallen i Grums där hockeygymnasieträningen bedrivs tre dagar i veckan. Den träning som bedrivs under hockeygymnasiet är baserad på individuell träning och utveckling. Utöver träningarna på hockeygymnasiet bedrivs kvällsträningar cirka fem gånger per vecka där både is- och fysträning utövas. Under seriespelet tillkommer två matcher i veckan vilket innebär att elever på hockeygymnasiet bör ha en stark drivkraft för att klara av all den träning och de krav som de förväntas att leva upp till.

Utöver träningen ska även skolan genomföras på ett positivt sätt vilket gör att alla våra elever förväntas kunna planera och strukturera sin vardag.

Gör så här
  • Ansök via formuläret här bredvid.
  • Senast den 20 Dec 2016 vill vi ha in din anmälan, glöm inte att även ansöka som vanligt via antagningsenheten via sin hemkommun.
  • Senast 20 jan 2017 kommer Grums Hockey meddela om du antas på dina sportsliga meriter till hockeygymnasiet.
  • Eleven måste i sin tur ta ställning till erbjudanden senast 28 februari 2017.
  • Därefter fortsätter det vanliga antagningsförfarandet till gymnasieskolan och du som sökt måste även komma in på sökt program via dina meritpoäng.

Svar på frågor om utbildningen kan fås av:

• Andreas ”Sälen” Svensson, tränare, andreas.svensson@grumshockey.se, 070-510 39 96
  • Marcus Kull, tränare, marcus.kull@grumshockey.se, 073-520 67 32
  • Anna Eriksson, Studie- och yrkesvägledare, förnamn.efternamn@tbschool.se, 054- 202 18 06
Fyll i formuläret och skicka in

Fullständigt namn (obligatorisk)

Personnummer (obligatorisk)